Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Mercek-22 Operasyonu: 78 İlde Bin 790 Silah Ele Geçirildi

Mercek-22 Operasyonu: 78 İlde Bin 790 Silah Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 78 ilde düzenlenen Mercek-22 operasyonlarında bin 790 silahın ele geçirildiğini ve bin 847 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 78 ilde düzenlenen Mercek-22 operasyonlarında bin 790 silahın ele geçirildiğini ve bin 847 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Mercek-22 Operasyonu: 78 İlde Bin 790 Silah Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son beş gün içinde 78 ilde gerçekleştirilen Mercek-22 operasyonlarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Operasyonlarda silah kaçakçılığına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik büyük bir başarı elde edildi.

Bin 790 Silah Ele Geçirildi

Mercek-22 operasyonları kapsamında bin 790 silah ele geçirildi. Bunların arasında bin 55 ruhsatsız tabanca, 293 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 37 uzun namlulu tüfek ve 405 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. Operasyonlar, Türkiye genelinde emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla yürütüldü.

Bin 847 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

Operasyonlar sırasında bin 847 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini ve suçla mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Operasyonun en yoğun yaşandığı şehirlerden biri olan İstanbul'da, 164 tabanca ve 20 av tüfeği ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda 248 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul, operasyonlar kapsamında en fazla silah ve şüphelinin yakalandığı şehir oldu.

İzmir’de, operasyonlar sonucunda 65 tabanca ve 16 av tüfeği ele geçirildi. Bu şehirde 78 şüpheli gözaltına alındı. İzmir, operasyonların başarıyla yürütüldüğü bir diğer önemli şehir olarak öne çıktı.

Adana’da, düzenlenen operasyonlarda 59 tabanca ve 19 av tüfeği ele geçirildi. Bu kapsamda 58 şüpheli gözaltına alındı. Adana, operasyonlarda etkili sonuçlar alınan iller arasında yer aldı.

Diyarbakır’da ise operasyonlar sonucunda 49 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirildi. Bu şehirde 49 şüpheli gözaltına alındı. Diyarbakır, operasyonların titizlikle yürütüldüğü bir diğer il olarak dikkat çekti.

Gaziantep’te, operasyonlarda 43 tabanca ve 25 av tüfeği ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 78 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep, operasyonların başarıyla sonuçlandığı şehirlerden biri oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız