Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Manisa'nın Alaşehir İlçesinde Şiddetli Yağış ve Fırtına Felakete Yol Açtı

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde Şiddetli Yağış ve Fırtına Felakete Yol Açtı

Alaşehir'de yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, bağlarda ve bir cami minaresinde ciddi hasarlara neden oldu. Ziraat Odası Başkanı, çiftçilere destek çağrısında bulunurken, afet bölgesi ilan edilmesi talebinde bulundu.

Alaşehir'de yaşanan şiddetli yağış ve fırtına, bağlarda ve bir cami minaresinde ciddi hasarlara neden oldu. Ziraat Odası Başkanı, çiftçilere destek çağrısında bulunurken, afet bölgesi ilan edilmesi talebinde bulundu.

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde Şiddetli Yağış ve Fırtına Felakete Yol Açtı

Alaşehir ilçesinde yaşanan ani yağışlar ve şiddetli fırtına, önemli hasarlara sebep oldu. Fırtına esnasında bir cami minaresinin külahı uçarken, dolu yağışı ise dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında zarara neden oldu.

A W223284 05

Doğal Afetin Etkileri

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir'in açıklamasına göre, saat 18.00 sıralarında başlayan fırtına ve ardından gelen dolu yağışı, birçok mahallede bağlara ciddi zararlar verdi. Tepeköy, Caberfakılı, Işıklar, Killik, Gümüşçay, Caberkamara, Ilgınköy, Çakırcaali ve Sobran bölgelerinde asma direklerinin yıkılmasına neden oldu. Özellikle doğu-batı yönünde bulunan bağlarda zararın daha fazla olduğu belirtilirken, ilk tespitlere göre zarar oranının %60 ile %100 arasında olduğu tahmin ediliyor.

A W223284 03

Zarar Tespit ve Destek Çağrısı

Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, yapılan incelemelerin ardından zarar oranının yüksek olduğunu ve çiftçilere yönelik devlet desteği taleplerinin olduğunu belirtti. Demir, afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçilere acil destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

A W223284 02

Minarenin Zararı

Ilgınköy Mahallesi'nde bulunan bir caminin minaresi, şiddetli fırtına sonucu zarar gördü. Cami minaresinin külahının uçmasıyla birlikte çevrede bulunan mezarlıkta bulunan ağaçlar da devrildi. Neyse ki, olayda can kaybı yaşanmaması bir nebze olsun teselli kaynağı oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız