Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Kınık orman yangınıyla ilgili yakalanan şahıs serbest bırakıldı

Kınık orman yangınıyla ilgili yakalanan şahıs serbest bırakıldı

İzmir'in Kınık ilçesinde balya makinesinin alev alması sonucu çıkan orman yangınıyla ilgili olayda gözaltına alınan bir vatandaş, jandarmadaki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'in Kınık ilçesinde balya makinesinin alev alması sonucu çıkan orman yangınıyla ilgili olayda gözaltına alınan bir vatandaş, jandarmadaki işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kınık orman yangınıyla ilgili yakalanan şahıs serbest bırakıldı

Yangın anında Balaban, Karatekeli, Çiftlikköy ve Sucahlı Mahallelerinde yaşayan 588 vatandaş ve köylerdeki canlı hayvanlar tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının dün saat 14.13 sıralarında Musacalı Mahallesi'nde yaşayan A.Ç. isimli vatandaşın balya makinesinin yanması sonucu çıktığı belirtildi. Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve Balabanlı, Sucahlı, Karatekeli ve Çiftlikköy bölgelerindeki ormanlık alana sıçradığı ifade edildi.

Olayın hemen ardından müdahale için büyük bir çaba sarf edildiği ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı, Devlet Su İşleri, İzmir il Jandarma Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve çevre ilçe belediyelerinden toplam 81 personelin, helikopterlerin, uçakların, arazözlerin, su tankerlerinin ve iş makinelerinin yangınla mücadelede aktif olarak görev aldığı belirtildi.

Yangın sırasında, tedbir amaçlı olarak Balaban, Karatekeli, Çiftlikköy ve Sucahlı mahallelerinde yaşayan 588 vatandaş ve bölgedeki canlı hayvanların tahliye edildiği ve Kınık'taki Öğretmen Evi'nde misafir edildiği aktarıldı. Neyse ki, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı, ayrıca herhangi bir yerleşim yeri veya meskenin zarar görmediği ifade edildi.

Olayın sebep olduğu yangının sorumlusu olan A.Ç., gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ancak, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan açıklamalarda, kontrol altına alınmasına yönelik yoğun çabaların başarılı olduğu ve vatandaşların güvenliğinin sağlandığı vurgulandı. Olayın neden olduğu zararın ve yangının çıkış sebebinin daha detaylı bir şekilde araştırılacağı belirtildi.

İHA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız