Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Hakkari'ye Kayyum Atandı: Belediye Başkanı Gözaltında

Hakkari'ye Kayyum Atandı: Belediye Başkanı Gözaltında

Hakkari Belediyesi'ne polis operasyonu ve belediye başkanının gözaltına alınmasıyla ilgili DEM Parti ve valilik arasındaki gerilim tırmanıyor.

Hakkari Belediyesi'ne polis operasyonu ve belediye başkanının gözaltına alınmasıyla ilgili DEM Parti ve valilik arasındaki gerilim tırmanıyor.

Hakkari'ye Kayyum Atandı: Belediye Başkanı Gözaltında

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Hakkari Belediyesi'ne dün gece polisler tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonun ardından Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı.

DEM Parti yetkilileri, halk iradesine yenilen iktidarın irade gaspına başvurduğunu belirtti. Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Van'da gözaltına alınmasının ardından belediyenin polis zoruyla gasp edildiği ifade edildi. Yetkililer, bu kayyımcı anlayışı reddettiklerini vurguladı ve halkın demokratik tepkisini en üst düzeyde göstereceğini dile getirdi.

Valilikten Eylem Yasaklama Kararı

Hakkari Valiliği, il genelinde 10 gün boyunca yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi tüm protesto faaliyetlerini yasakladı. Valilik, yasağın nedenini güvenlik gerekçesiyle açıkladı ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddelerine dayandırdı.

Kayyum Atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık AKIŞ'ın görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Bakanlık açıklamasında, Akış'ın terör örgütü PKK/KCK'nın yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu ve teröristlere destek sağladığı iddia edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız