Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Eros'u öldüren sanığın hapis cezası onandı

Eros'u öldüren sanığın hapis cezası onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Eros'u öldüren Keloğlan davasında verilen ceza kararını onayladı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Eros'u öldüren Keloğlan davasında verilen ceza kararını onayladı

Eros'u öldüren sanığın hapis cezası onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 32. Ceza Dairesi (İstinaf), Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İbrahim Keloğlan'a verilen 'evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası kararının temyiz incelemesini tamamladı.

Eros'u öldüren sanığın hapis cezası onandı

Yerel mahkeme kararında herhangi bir usul ve esasa ilişkin hukuka aykırılık veya delillerde eksiklik bulunmadığına hükmeden daire, sanığın eyleminin doğru nitelendirildiğini ve verilen cezanın kanuni çerçevede uygulandığını belirtti.

Daire, sanık, sanık avukatı ve cumhuriyet savcısının ileri sürdüğü nedenleri yeterli bulmayarak temyiz başvurusunu esastan reddetti.

Ne Olmuştu?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Keloğlan'a "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianameyi kabul eden mahkeme, sanığa 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etmiş, dosya ağır ceza mahkemesine gönderilmiş ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı kaldırılarak dosya yeniden Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade edilmişti.

Yeniden yargılamada, sanığın suçu işlediği sabit görülerek ceza 3 yıl olarak belirlenmiş, takdiri indirimle 2 yıl 6 aya indirilmişti. Mahkeme, sanığın tutuklanmasının orantısızlık oluşturabileceği gerekçesiyle karar kesinleşinceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanması ve adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetmişti.

Savcılık, cezanın yetersiz olduğunu düşünerek istinaf başvurusunda bulunmuş, üst hadden ceza verilmemesi ve sanığın tutuklanmaması kararının kanuna aykırı olduğunu ileri sürmüştü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız