Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Dilan ve Engin Polat Çiftinin Tutukluluklarının Devamına Karar Verildi

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Tutukluluklarının Devamına Karar Verildi

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırı sonrası açılan davada, sanık olarak yargılanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırı sonrası açılan davada, sanık olarak yargılanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Tutukluluklarının Devamına Karar Verildi

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezi silahlı saldırıya uğramış ve olayın ardından bir dizi yasal süreç başlamıştı. Bu davanın ilk duruşmasında, sanık olarak yargılanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakim karşısına çıktı. Mahkeme, çiftin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Silahlı saldırı olayı sonrası, Polat çiftinin bu saldırıyla bağlantısı olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Mahkemede, savcılığın sunduğu deliller ve ifadeler değerlendirilerek, çiftin tutuklu olarak yargılanmaya devam etmesine karar verildi.

Savcılık, çiftin tutukluluk halinin devamını, kaçma ve delilleri karartma riski nedeniyle talep etmişti. Mahkeme heyeti, bu talepleri dikkate alarak tutukluluk halinin devamına hükmetti. Kararın ardından, sanıkların avukatları mahkemenin kararına itiraz edeceklerini açıkladılar.

Banu Parlak Polat ailesinden şikayetçi olmuştu

İş yerinin kurşunlandığı ve bu saldırı sonucu dış cephede bulunan 5 camdan 4'ünün kırıldığı, toplam zararın 45 bin lira olduğu iddianamede belirtildi. Olayın ardından şikayetçi olan Banu Parlak, Polat ailesinden şikayetçi olmuştu. Dilan Polat ise ifadesinde, tehdit içerikli konuşmanın Parlak için olmadığını, genel olarak kendisine sözlü saldırıda bulunanlara yönelik çektiğini savundu. Engin Polat ise saldırıyı sosyal medyadan duyduğunu ve saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğini bilmediğini iddia etti.

Birden Fazla Suçtan Yargılanıyorlar

Polat çifti, "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılabilir. Haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar Barış Boyun, Beratcan ve Batın Can Gökdemir için ise "silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "mala zarar verme" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat'ın farklı suçlardan toplamda 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız