Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | BİM'de Skandal Görüntüler: Tavuklar Binek Araçlarla Taşındı

BİM'de Skandal Görüntüler: Tavuklar Binek Araçlarla Taşındı

Avcılar'da bir BİM şubesinde satılmak üzere getirilen tavukların soğuk zincirini ihlal ederek binek araçla taşındığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. Uzmanlar, bu durumun insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.

Avcılar'da bir BİM şubesinde satılmak üzere getirilen tavukların soğuk zincirini ihlal ederek binek araçla taşındığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. Uzmanlar, bu durumun insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti.

BİM'de Skandal Görüntüler: Tavuklar Binek Araçlarla Taşındı

Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki bir BİM şubesinde satışa hazırlanan tavukların binek araçlarla taşındığına dair görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Görüntülerde, tavukların soğuk zinciri kırılarak hafif ticari bir aracın bagaj ve arka koltuğuna yüklendiği, ardından mağazaya getirilip reyonlara konulduğu gözlendi. Olay, toplumda büyük bir tepkiye yol açtı ve uzmanlar, bu tür bir taşımanın gıda güvenliği açısından ciddi riskler içerdiğine dikkat çekti.

Kasaplar ve Uzmanlar Tepkili

Birçok kasap ve gıda uzmanı, bu tür bir taşıma şeklinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kasaplardan Niyazi Akçay, soğuk hava deposundan alınan tavukların tekrar soğuk hava araçlarıyla taşınması gerektiğini ve sıcak havaya maruz kaldıktan sonra dolaba konulmasının yeterli olmayacağını söyledi. Akçay, "Tavuk özellikle tehlikeli bir üründür. Belirli bir sıcaklık seviyesinin üzerine çıktığında bakteri üretmeye başlar ve bu durum, insan sağlığı için büyük bir tehdittir" dedi.

Sadrettin Gül adlı başka bir kasap da benzer görüşlere sahipti. Gül, 22 yıllık tecrübesiyle, tavukların soğuk zincirini korumanın hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Soğuk zinciri kırılırsa bakteri oluşur ve bu da insan sağlığını tehdit eder. Bu konuya çok dikkat edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

BİM'den Açıklama Geldi

Tepkilerin ardından BİM'den bir açıklama yapıldı. Şirket, durumu tedarikçi firmanın bir çalışanının kendi inisiyatifiyle aldığını ve şirket politikalarına aykırı olduğunu belirtti. BİM, bu olayın tedarikçinin teslimat aracı arızalandığı için yaşandığını ve birkaç yüz metre kala başka bir araca aktarıldığını açıkladı. BİM, bu tür durumların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, tedarikçi firmaya gerekli uyarıların yapıldığını ve olayla ilgili çalışanın iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız