Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim Kobani olayları kapsamında HDP milletvekilleri hakkında iddianame hazırladı. İddianameye göre, eski milletvekilleri terör eylemlerine destek vermekle suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim Kobani olayları kapsamında HDP milletvekilleri hakkında iddianame hazırladı. İddianameye göre, eski milletvekilleri terör eylemlerine destek vermekle suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından HDP Milletvekillerine İddianame: 6-8 Ekim Olayları Hakkında Detaylar

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Hüda Kaya, Garo Paylan, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar adlı 5 eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemlerde terör örgütü PKK yöneticileri, örgüte bağlı yapılanmalar, HDP üyeleri ve eş başkanlarının vatandaşları sokağa çıkarak terör eylemleri gerçekleştirmeye çağırdığı belirtildi. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerindeki olaylarda 37 kişinin öldüğü, 29 kişinin öldürülmeye teşebbüs edildiği, 326 güvenlik görevlisi ve 435 vatandaşın yaralandığı bilgisi iddianamede yer aldı.

Olayların Şüpheliler Üzerindeki Etkisi

Olayların yaşandığı dönemde milletvekili olan şüpheliler Pekgözegü, Kaya, Paylan, Kurtulan ve Dundar'ın, aynı suçlardan yargılanan 108 sanıkla 6-8 Ekim olaylarının başlatılması ve gerçekleştirilmesi konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları ifade edilen iddianamede, bu sebeplerden dolayı şüphelilerin HDP Genel Merkezi tarafından yapılan eylem çağrıları sonucu işlenen suçlardan sorumlu olmaları gerektiği vurgulandı.

İddianamede Belgelenen Mağdurların Sayısı

İddianameye göre, olaylar sırasında 2 bin 674 mağdur bulunmaktadır. Kabul edilmesi durumunda, şüpheliler Yasin Börü ve arkadaşlarının da arasında bulunduğu 37 kişiye yönelik öldürme, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçlarından 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız