Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'nın duayen gazetecilerinden Nahit Katlan vefat etti

Antalya'nın duayen gazetecilerinden Nahit Katlan vefat etti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) kurucu üyelerinden duayen gazeteci R.Nahit Katlan, vefat etti.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) kurucu üyelerinden duayen gazeteci R.Nahit Katlan, vefat etti.

Antalya'nın duayen gazetecilerinden Nahit Katlan vefat etti

Ankara'da yaşayan ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Üyesi olan R.Nahit Katlan, vefat etti. Katlan'ın cenazesi, 27 Haziran 2024 Perşembe günü (yarın) Ankara'nın Çankaya ilçesinde Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip Karşıyaka mezarlığında toprağa verilecek.

Antalya'nın duayen gazetecilerinden Nahit Katlan vefat etti

Nahit Katlan Kimdir?

Eskişehir doğumlu Nahit Katlan, 1933 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Öğrenim hayatını Ankara'da tamamlayan Katlan, Atatürk Lisesi'nden (1948-51) ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (1952-56) mezun oldu. Askerlik hizmetini Uçaksavar Topçu sınıfında Tuzla ve Balıkesir'de yedek subay olarak gerçekleştirdikten sonra Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Başbakanlık, Sümerbank ve TRT gibi kurumlarda görev aldı.

Birleşmiş Milletler bursuyla ABD'de eğitim gördü ve ardından Kanada, Almanya, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerde çeşitli kısa görevler üstlendi. İsmet İnönü'nün başbakanlığı döneminde Basın Müşavirliği görevini yürüttü. TRT'de Yorumcu, Yorum Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı (Program), Genel Müdür Müşaviri ve Antalya Bölge Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1998 yılında emekli oldu.

Katlan, emekliliğinden sonra Radyo ve Televizyon programları hazırlayıp yönetirken, çeşitli yayın organlarında güncel yazılar, makaleler ve incelemeler kaleme aldı. Şiir, hikaye ve edebi denemeleriyle de tanınan Nahit Katlan'ın yayımlanmış dört kitabı bulunmaktadır: 'Geleceğe Işık Tutan Sözler', 'Rübai Gibi', 'Kum Taneleri' ve 'Çakır Yusuf'.

Evli ve bir çocuk babası olan Katlan, İngilizce bilen bir gazeteci olarak Ankara Gazeteciler Cemiyeti ile Parlemento Muhabirleri Derneği üyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız