Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Merkezli Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Büyük Darbe!

Antalya Merkezli Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Büyük Darbe!

Antalya merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirilen operasyonla, çıkar amaçlı suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı.

Antalya merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirilen operasyonla, çıkar amaçlı suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı.

Antalya Merkezli Çıkar Amaçlı Suç Örgütüne Büyük Darbe!

Antalya merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde gerçekleştirilen operasyonla, çıkar amaçlı suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı. Bu suç örgütünün, yüksek meblağlı çek karşılığında aldıkları malları, ödeme günü gelmeden başka şirketlere aktardığı ve bu şekilde 11 farklı müştekinin şirketini toplamda 50 milyon 440 bin lira dolandırdığı belirlendi.

Suç Örgütünün Operasyon

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik projeli bir çalışma gerçekleştirdi. Bu suç örgütünün, geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan ve çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek bu şirketleri örgüt üyelerinin üzerine devraldığı, bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin findeks puanlarını yükselttiği ve bunlar üzerinden bankalara başvurarak çok miktarda çek karnesi aldığı belirlendi.

Müştekilerin Dolandırılması 

Müştekilerin çeklerin ödenmemesi üzerine şirket ofislerine ve depolarına gittiği ancak muhatap bulamadığı, söz konusu suç örgütünün bu şekilde “nitelikli dolandırıcılık” sonucu ele geçirdikleri malları farklı illere aktararak el altından nakde çevirip, haksız menfaat temin ettikleri belirlendi. Bu suç örgütünün, kendi kontrolünde bulunan şüpheli 5 farklı şirket üzerinden, 11 farklı müşteki şirketi toplamda 50 milyon 440 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

Hangi İller Var?

Antalya merkezli olmak üzere; Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde 34 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 32 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda, şüphelilere ait 3 adet depo içerisinde piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan müştekilere ait mallara el konuldu. İkamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, sahte çekler ve çek asılları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız