Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri büyük başarı gösterdi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri büyük başarı gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri, Türkiye'nin en köklü spor organizasyonlarından biri olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde büyük bir başarı elde etti. 5-6-7 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin güreşçileri, başpehlivanlık kategorisinde de adından söz ettirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

Başpehlivanlık müsabakası finalinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli güreşçileri Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş karşı karşıya geldi. 51 dakika süren zorlu mücadelede üstünlük sağlayan Yusuf Can Zeybek, başpehlivanlık unvanını ikinci kez üst üste kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

Yusuf Can Zeybek Tarihe Adını Yazdırdı

Başpehlivanlık müsabakasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iki güreşçisi Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş finalde karşı karşıya geldi. Zorlu ve çekişmeli geçen mücadelenin sonunda Yusuf Can Zeybek rakibini yenerek 2. kez üst üste başpehlivanlık unvanını kazandı. Bu başarıyla Yusuf Can Zeybek, 2025 yılında yapılacak 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin ebedi sahibi olma şansını da yakaladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Son Üç Yılda Kırkpınar'a Damga Vurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları son üç yılda Kırkpınar'da fırtına gibi eserek büyük bir başarı elde etti. 2022 yılında Mustafa Taş ve Cengizhan Şimşek, 2023 yılında Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban, 2024 yılında ise Yusuf Can Zeybek ve Mustafa Taş finalde yer alarak Antalya'nın adını altın harflerle tarihe yazdırdılar.

Alt Boylararda da Başarılar Geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başarısı sadece başpehlivanlık müsabakasında sınırlı kalmadı. Erkan Taş başaltı boyunda birinci olarak başpehlivanlığa yükselirken, Onur Susuz ve Uğur Şimşek başaltı boyunda üçüncülük elde etti. Büyük orta boyunda Batuhan Güzel ikinci, küçük orta küçükte Yusuf İslam Taş birincilik elde etti. Deste büyük boyda Bayram Berk Karaca ikinci, Mustafa Can Erdem üçüncü, deste orta boyda Mustafa Naz üçüncü, ayak boyunda Ramazan Torun üçüncü ve Minik 2'de Süleyman Tufan birincilik elde ederek Antalya'nın gururunu bir kez daha perçinlediler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçileri Kırkpınar'da fırtına gibi esti

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız