Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da 9 günlük bayram tatili turizmi canlandırdı: Oteller dolup taşıyor

Antalya'da 9 günlük bayram tatili turizmi canlandırdı: Oteller dolup taşıyor

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla birlikte Türkiye'de turizm sektöründe hareketlilik başladı. Otellerdeki doluluk oranlarının yükselmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla birlikte Türkiye'de turizm sektöründe hareketlilik başladı. Otellerdeki doluluk oranlarının yükselmesi bekleniyor.

Antalya'da 9 günlük bayram tatili turizmi canlandırdı: Oteller dolup taşıyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, turizm sektöründe büyük bir hareketliliğe sebep oldu. TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, "Şu anda otel doluluk oranlarımız yüzde 70 ile 90 arasında değişiyor ancak bayram haftasında yüzde 100'e ulaşmayı bekliyoruz" şeklinde konuştu. 16-19 Haziran arasında gerçekleşecek Kurban Bayramı'nın, 20-21 Haziran günlerinin de resmi tatil ilan edilerek 9 güne çıkarılmasıyla birlikte, turizmdeki hareketlilik artması bekleniyor.

9 günlük bayram tatili turizmi canlandırdı: Oteller dolup taşıyor

"Erken Rezervasyonlar Artıyor"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, yaklaşan bayram öncesi turizmde satışların iyi gittiğine dikkat çekti ve tatilin uzatılmasının satışları daha da hızlandıracağını ifade etti. Kuk, "Şu anki satışlarımıza baktığımızda, bayram öncesi rezervasyonlar gayet iyi seyrediyor. Doluluk oranları şu an yüzde 70 ile yüzde 90 arasında değişiyor. 9 günlük tatilin duyurulmasıyla birlikte satışların daha da artacağını düşünüyoruz. Haziran'ın 10'undan itibaren okulların da tatil olmasıyla birlikte, dokuz günlük Kurban Bayramı tatili insanların tatil planlarını yapmalarına daha fazla zaman tanıyacak. Bizim tahminimize göre, bayram haftasında otel rezervasyonlarımız yüzde 100'e ulaşacak" şeklinde konuştu.

9 günlük bayram tatili turizmi canlandırdı: Oteller dolup taşıyor

"Kültür Turizmi Önem Kazanmalı"

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, erken rezervasyon döneminde Kasım, Ocak, Şubat ve Mart aylarında oldukça iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, alternatif turizmin önemine vurgu yaptı. Kuk, şunları ekledi: "Satışlarımız oldukça iyi seyretti, 2023 rakamlarını aştık ancak last minute satışları beklenen seviyede değil. Mayıs ayı itibariyle biraz yavaşladı. Bu nedenle, alternatif turizme daha fazla odaklanmamız gerekiyor, yani kültür turizmine önem vermemiz gerekiyor. Türkiye'nin her bölgesinde tarih ve doğal güzelliklerle dolu yerler var. Bu noktada, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 'Turizm Yüzyılı' projesini başlattık. Amacımız, Anadolu'nun keşfedilmemiş turistik değerlerini ortaya çıkarmak. Eğer alternatif turizme yönelik bu tür projelere ağırlık verirsek, deniz-kum-güneş turizminin ötesinde farklı turizm çeşitlerini geliştirirsek, otellerimizdeki doluluk oranlarının artması kaçınılmaz olacaktır."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız