Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Adana | Kadın Güreşçiler Olimpiyat Madalyası İçin Çalışıyor

Kadın Güreşçiler Olimpiyat Madalyası İçin Çalışıyor

Kadın güreşçiler, İsmet Atlı'nın izinden giderek olimpiyat madalyası için Kozan ilçesinin adını dünya arenasında duyurmak için çalışıyor.

Kadın güreşçiler, İsmet Atlı'nın izinden giderek olimpiyat madalyası için Kozan ilçesinin adını dünya arenasında duyurmak için çalışıyor.

Kadın Güreşçiler Olimpiyat Madalyası İçin Çalışıyor

Kozanlı sporcu İsmet Atlı'nın unutulmaz mirasını yaşatan kadın güreşçiler, uluslararası alanda ve Türkiye genelinde altın madalyalar kazanarak Adana'nın Kozan ilçesine zaferlerle dönüyor. Bu başarıların ardındaki güçlü motivasyon ise 2028 Olimpiyatları'nda ilçelerine bir madalya daha kazandırmak.

A W148962 08

Kadın güreşçiler, olimpiyat madalyasını yeniden ilçelerine getirebilmek adına minderde yoğun bir çalışma sürecine girmiş durumda. U20 Türkiye Şampiyonası'nda dünya ikincisi rakibini teknik üstünlükle yenerek dikkatleri üzerine çeken Hatice Nur Sarı, 2028 yılındaki olimpiyatlara katılarak Kozan'a madalyaları getirmeyi arzuluyor.

A W148962 01

İlk Başta Eleştirildiler, Şimdi Gurur Kaynağı Oldular

20 yaşındaki Tülin Öztürk, güreşe başladığında çevresinden aldığı tepkilerle karşılaştı. Güreşin bir erkek sporu olarak görülmesi nedeniyle zorluklar yaşasa da başarılarıyla şimdi ilçenin gururu haline geldi. Öztürk, Avrupa ve dünya dereceleri aldıktan sonra hedefinin olimpiyatlar olduğunu dile getirdi.

Hatice Nur Sarı ise geçen yılın dünya ikincisi rakibini devirerek şampiyonluğu ilçeye getirdi. Olimpiyatlarda madalya alarak ilçeye dönmeyi hedeflediğini belirten Sarı, başarılarıyla öne çıktıkça aldığı tepkilerin yerini tebriklerin aldığını söyledi. Sarı, "Başarı madalyaları geldikçe bizler daha çok azimle çalışıyoruz" dedi.

A W148962 09

Genç Nesil, İsmet Atlı'nın İzinde

Kozan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin, genç neslin güreşte İsmet Atlı'nın izinde ilerlediğini ve büyük başarılara imza attığını belirtti. İlçedeki gençlerin spor alanındaki başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Gültekin, gençlerin disiplin ve azimle büyük başarılara imza attığını vurguladı.

A W148962 04

Sporcuların antrenörleri Erol Dağlı, Musa Delibaş ve Tuğba Yılmaz ise başarılarının arkasında disiplin, azim ve emek olduğunu dile getirdi. Onların gözetiminde çalışan sporcuların kazandığı şampiyonlukların ilçede büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirttiler.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız