Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Adana | Ceyhan'da Şehit Yakını ve Gazilere Verilen Yemekte Usulsüzlük! 4 Kişiye Hapis Cezası

Ceyhan'da Şehit Yakını ve Gazilere Verilen Yemekte Usulsüzlük! 4 Kişiye Hapis Cezası

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yemek firması sahibi ve eski Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı'nın da aralarında olduğu 4 kişiye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, şehit yakını ve gazilere verilen yemekte usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yemek firması sahibi ve eski Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı'nın da aralarında olduğu 4 kişiye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ceyhan'da Şehit Yakını ve Gazilere Verilen Yemekte Usulsüzlük! 4 Kişiye Hapis Cezası

Ceyhan Belediyesi'nin 2018 yılında düzenlediği şehit yakını ve gazilere yönelik yemekte usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine açılan davada, yemek firması sahibi ve dönemin belediye görevlilerine hapis cezası verildi.

Şikayet Üzerine Dava Açıldı

Ceyhan Belediyesi, 2018 yılında düzenlenen 150 kişilik yemekte usulsüzlük yapıldığı yönündeki şikayet üzerine, dönemin görevlileri ve yemek firması hakkında dava açtı. Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 10. celsesinde karar açıklandı.

A W233385 01

Fatura Usulsüzlüğü Tespit Edildi

Mahkeme, 2018 yılında Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B. döneminde, 150 şehit yakını ve gazi ailesine verilen tavuk sote ve pilav yemeği için kesilen faturanın şişirildiğini belirledi. Dönemin şartlarında toplam 1,050 TL olması gereken fatura, bir yemek firması tarafından 59,400 TL olarak kesilmişti.

A W233385 03

Hapis Cezası Verilen İsimler

Mahkeme, dönemin Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper B., Başkan Yardımcısı Zafer B., Osman Bahri A. ve yemek firması sahibi Esra B.'yi ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın açıklanmasının ardından, sanıkların cezaları kesinleşti.

A W233385 04

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız