FETÖ/PDY davasında tutuklu bulunan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü İsrafil Kurtcephe için görev süresince 54 suç duyurusu yapılmış..

Eski Rektörün yargılandığı  davasının iddiasına göre, 54 suç duyurusunun tamamı da belgeli şahitli, ispatlı..

Pekala rekor suç duyurusu başvurusuna karşı Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK)ne yapmış ?

YÖK, Denetleme Kurulu,  54 suç duyurusu için de soruşturmaya gerek görmemiş..

Yani YÖK, FETÖ’cü Rektör İsrafil Kurtcephe’ye kalkan olmuş, koruma altına almış, tüm suçlarını örtbas etmiş..

İsrafil Kurtcephe, 2008-2015 yılları arasında tam 7 yıl Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı..

Görev süresi boyunca da hakkında tam 54 suç duyurusu yapıldı..

İddianameye göre FETÖ’cü Rektör hakkında ihalede usulsüzlük, cinsel ilişkiye girerek aday kayırma,

FETÖ ile iltisakı tespit edilen kurumlara maddi destek sağlama, memurluktan çıkarma gibi suçları işledi..

FETÖ/PDY davasından yargılanan İsrafil Kurtcephe hakkında hazırlanan iddianamede şöyle deniyor : “Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın 30.05.2017 tarih ve 68918934.2017/1452 sayılı cevabı yazılarından; 2008-2015 yılları arasında 2 dönem Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe hakkında ve Akdeniz Üniversitesi FETÖ/PDY yapılanması hakkında bu tarihe kadar kurulca toplam 54 soruşturma açıldığının, bu soruşturmalarda soruşturmacılar tarafından yapılan incelemelerde ağırlıklı olarak şikayet edilen başta İsrafil Kurtcephe ve diğer personeller hakkında ‘soruşturmaya gerek olmadığı’ yönünde kanaat bildirildiğinin...”

İddianameye göre,  İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi gibi Antalya’nın kalbi olan bir eğittim yuvasında yasa dışı işlere imza atmakta tam bir rekora imza atmış..

İddianamede eEski FETÖ’cü Rektörün Akdeniz Üniversitesi merkez yerleşkesinde yer alan “Yakut Çarşısı”nın yapım kararında yeşil alan olarak kullanılacağı, ticari faaliyet amaçlı yapılmayacağı yönünde karar olduğu halde, ticari faaliyetlerin yürütülesine izin verdiği için Kurtcephe’nin suç işlediği, Kurtcephe’nin aynı zamanda cinsel nitelikli görüşmeler yaparak üniversitede bazı kişleri usulsüz bir şekilde istihdam ettiği de ifade edildi.

Medyada Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne ilişkin skandallar gündeme gelmişti. Hastanenin medikal şirketlerine borçlarından dolayı faaliyetini durdurma noktasına yaklaştığı iddia edilmişti.

Üniversite Hastanesi’nin Radyasyon Onkoloji Bölümü’nde kanser tedavi cihazlarının onarımının yapılmayarak, hasta mağduriyetinin oluştuğuna yönelik tartışmalar da kamuoyunda yankı yapmıştı.

Eski Rektör Kurtcephe’nin görev yaptığı dönemde hastanede bir doktorun usulsüzce ameliyat yaptığı, bu kişiye dönemin yetkileri tarafından soruşturma açılmadığı da iddianamede geniş biçimde yer aldı

İddianamede bu konuda şu görüşlere yer verildi :

 “Dr. Ayhan Mesci’nin özel muayenehanesi olmadan ve herhangi bir özel sağlık kurum ve kuruluşları ile sözleşmesi bulunmadan üniversiteden izinsiz SGK ve kamu kurumları ile sözleşmeli çalışan özel sağlık kuruluşlarında mesai içi ve mesai dışı ameliyat dahil mesleğini kanun dışı serbest olarak icra ettiği konu ile ilgili Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nce eski rektör İsrafil Kurtcephe’den soruşturma talep edildiği, ancak işlem yapılmadığı, yine rektörlüğe vekalet eden Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın da adı geçenin mesleğini kanunsuz icra etme fiiliyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı iddiasıyla, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Prof. Dr. Mustafa Ünal hakkında şikayet bulunduğunun...”

Görüldüğü gibi eski Rektör İsrafil Kurtcephe’nin dönemi Antalya ve Akdeniz Üniversitesi için hem şansız, hem de karanlık bir dönem..

İddianamede öyle bölümler var ki içiniz bulanıyor, üniversiteyi bu duruma düşürenlere lanet okuyorsunuz, isyan ediyorsunuz..

Ancak suçlular ve YÖK gibi suçlulara kalkan olanlar cezasını öderse rahat bir enfes alacağız..