Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şubesi'nin kuruluşunun 60'ncı yılı etkinlikleri kapsamında, Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde  Ziraat Mühendisleri Hülya Damdere, Şule Özkan ve Ruhi Baştuğ’un eserlerinin yer aldığı ‘Tarımda Resim’ konulu sergi açıldı.

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası 60 yıl etkinlikleri kapsamında Aydın Kanza Sanat galerisinde, Tarımda resim konulu resim sergisi açıldı. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim Prof. Dr. Ruhi Baştuğ, Ziraat Mühendisi Hülya Damdere ve Ziraat Mühendisi Şule Özkan’ın resimlerini bulunduğu sergi açılışına Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’da katıldı.

Açılışını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın yaptığı sergi öncesinde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Vahap Tuncer, 60’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik olarak tarımın tarihçesini konu olan bir konferans düzenlediklerini, resim sergisinin ikinci etkinliği olduğunu söyledi. Tuncer, üçüncü bir etkinlik olarak futbol turnuvası yapılacaklarını kaydederek, 60’ıncı yıl kutlamalarını sonlandıracaklarını belitti.

GÜÇLÜ TARIM, GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU

Tuncer, “Meslek odaları siyaset yapmakla suçladılar. Evet, biz tarımın siyasetini yapıyoruz bundan sonraki süreçte de yapamaya devam edeceğiz. Temel inancımız ve amacımız şudur ki; güçlü bir Türkiye güçlü bir tarım olmasıyla mümkündür. Bu düşünceden hareketle tarımın siyasetini ülkenin gündemiyle ilgili toplumsal olayları irdeleyen çağdaş medeniyetin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu resim sergisiyle bizler sadece siyasetle ilgilenmediğimiz ortaya koymaya çalıştık” diye konuştu.

SPOR VE SANAT BİLGİNİN ÖNÜNDE

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal ise, “Sanat sporun bedenimizde gördüğü işlevi ruhumuzda göre aktivitenin adı. Spor nasıl zinde tutuyorsa sanatta insanın kendi iç yolculuğunda keşifler yapmasına vesile oluyor.  Çok önemli iki enstrüman ‘spor ve sanat’. Bilgi bana göre sanat ve sporun arkasında sayılabilecek önemde, çünkü en doğal halimi insan olma halimiz. Sanatı doğadan alıyoruz. En güzel sanat doğanın kendisinde var. En güzel sesler doğada var. Biz Muratpaşa’da spor ve sanat ilçesi olmak istiyoruz. Ziraat mühendislerimizin de resimle ilgilenmesi en doğal şey doğayı en iyi anlayan insanalar. Çok mutlu oldum ben bu sergi için. Çok güzel çalışmalar yapan arkadaşlarımız ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

KURDELE KESİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, Sergide resim çalışmaları bulunan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim Prof. Dr. Ruhi Baştuğ, Ziraat Mühendisi Hülya Damdere ve Ziraat Mühendisi Şule Özkan hep birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından sergi alanını gezerek resimleri incelediler. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Editör: TE Bilisim