Antalya Valiliği tarafından Şehit yakınları ve Gaziler onuruna düzenlenen iftar programına Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı ve 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Antalya İl Emniyet Müdür Vekili Ramazan Ahmet Taşır, İl Müftüsü Osman Artan, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda Şehit aileleri ve Gazi katıldı.

İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, burada yaptığı konuşmasında, mübarek ramazan ayının içerisinde olunduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu“Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden azat olan Ramazan ayını inşallah hakkıyla değerlendirir, sonunda da umduğumuza nail oluruz” dedi.

BU TOPRAKLAR ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETİ

Bu topraklarda yürürken alelade bir yeryüzü coğrafyasında yürüyormuş gibi yürünmeyeceğini belirten Vali Karaloğlu, bu toprakların bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olduğunu vurguladı.

Bu topraklar için şehit vermeye devam ettiğimize de değinen Vali Karaloğlu, “İşte 15 Temmuz şehitlerimiz… Yakın zamanda Fırat Kalkanı Operasyonundaki şehitlerimiz… En son Afrin, Zeytin Dalı Harekâtındaki ve iç güvenlik mücadelesinde doğuda güney doğuda teröre karşı mücadele ederken verdiğimiz şehitler… Hala bu topraklar için sırası gelenler, fedakârlık yapması gerekenler, fedakârlık yapmaya, al kanlarını ve tatlı canlarını bu topraklar için feda etmeye devam ediyor. Bir gün bizede sıra gelirse, her birimizin bu vatan için fedakârlık yapmaya, şehit olmaya da hazır olduğumuzu da bütün dünyanın bilmesi lazım” dedi.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ İÇİN OLUŞTURULDU

İsrail'in saldırısı nedeniyle Filistin'de şehit olan 63 kişi ve yaralanan binlerce Filistinliye dünyanın sırtını çevirdiğini kaydeden Vali Münir Karaloğlu, "İstanbul'da yapılan toplantı Türkiye'nin Filistin'e sırtını çevirmediğinin mesajıdır. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Fırsat buldukça şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiklerini de vurgulayan Karaloğlu, sorunlarını çözmek için valilik olarak her zaman kapılarının açık olduğunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olan ve sadece şehit yakınları ve gazilere hizmet vermek için oluşturulan bir birim olduğunu hatırlattı.

Vali Münir Karaloğlu konuşmasının ardından buluşmaya katılan misafirler ile sohbet ederek Kıbrıs Barış Harekâtı ve Kore Gazilerimizle hatıra fotoğrafı çektirdi.(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim