Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Bici biciye Hatay'dan rakip: Haytalı

Bici biciye Hatay'dan rakip: Haytalı

Hatay'ın kavurucu sıcaklarında tercih edilen haytalı, Adana'nın bici bicisine rakip oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bici biciye Hatay'dan rakip: Haytalı
KAYNAK: İHA

Hatay'da yaz mevsimi tüm etkisiyle kendini hissettirirken, hava sıcaklıkları 40 dereceyi aşıyor. Bu kavurucu sıcaklarda, vatandaşların serinlemek için tercih ettiği yöresel lezzet Haytalı, damak çatlatan bir tat olarak öne çıkıyor. Haytalı, görünümüyle bici bici ile benzerlik gösterse de, buz yerine sütlü dondurma kullanılmasıyla fark yaratıyor.

A W260178 05 Result

Haytalı nedir? Haytalı - Bici Bici Farkı Ne?

Haytalı ile bici bici arasındaki temel fark, Haytalı'nın sütlü dondurma ile hazırlanması. Bu özgün tarif, Hatay'ın Uzun Çarşısında 40 yıldır esnaflık yapan Mehmet Hançer Gündüz tarafından geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Gündüz, Haytalı'nın bici biciden çok daha lezzetli olduğunu belirterek, ziyaretçilere bu özel tatmayı öneriyor.

A W260178 01 Result

Mehmet Hançer Gündüz, Haytalı'yı nasıl hazırladıklarını ve neden bu kadar beğenildiğini şu sözlerle açıkladı: 'Haytalı, bici bici, gül ve limon dondurmamız var. Her şeyden önce Hataya gelip Haytalı’yı yemeden gitmek olmaz. Mutlaka Hatay’a geldiğinizde Haytalı yiyeceksiniz. Nişasta ve suyu pişirip güzelce kaynattıktan sonra katılaşıyor. Katılaşan su muhallebisini küp şeker şeklinde kesiyoruz ve kaselere koyuyoruz. Üzerine gül dondurması ve gül şerbeti ekleyerek sunumunu yapıyoruz.'

Bici Biciye Rakip 

Elif Şahin, Haytalı'nın Adana'daki bici biciden çok daha lezzetli olduğunu belirtti: 'Kesinlikle mükemmel bir tat. Adana bici biciyi ben de duydum ama pek tatlı bulmuyorum. Buranın gül tadı çok farklı ve serinletici oluyor. Hatay'daki Haytalı, Adana’daki bici biciden çok daha güzel.'

A W260178 03 Result

Emine Deliktaş ise Haytalı'nın Türkiye genelindeki en iyi tat olduğunu ifade etti: 'Antakya'da yenilebilecek en güzel ve hatta Türkiye genelinde diyebilirim ki en güzel lezzetin Haytalı olduğunu düşünüyorum. Adana'da bulundum, orada da yedim ama buradaki lezzetler bambaşka. Haytalı ve gül dondurmasıyla daha güzel oluyor.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana sıcaklardan kavruluyor

Adana sıcaklardan kavruluyor