Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Almanya federal yapı ama parlamenter sistemle yönetiliyor. Yani dünyada farklı ülkeler kendilerine en uygun gömleği alıp biçmiş. Biz de Türk tipi başkanlık diyoruz. Doğru bilinen yanlışlardan biri de başkanlık sistemiyle diktatörlüğün getirileceğidir. Ben Avrupa'da böyle bir şey görmüyorum" dedi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) 'Milletin Tarihi Yürüyüşü ve Kırılma Noktaları' konulu konferansa, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar takip etti.
'BİZİM BAHSETTİĞİMİZ HÜKÜMET SİSTEMİDİR'
2007 yılının 27 Nisanı'ndan itibaren geri dönülmez bir yola girildiğini belirten Küçükyılmaz, "Hani filmde diyor ya 'Bir cisim yaklaşıyor' diye, işte bugün görünen bu yol başkanlık sistemidir. Türkiye'deki hiç kimsenin yok diyemeyeceği böyle bir gündemimiz var. Fakat başkanlık sistemi ile ilgili bilgi kirliliği var. Geçenlerde bir muhalefet lideri 'Türkiye'nin rejimini değiştirtmeyeceğiz. Türkiye'yi karanlığa götürmesine fırsat vermeyeceğiz' diyor. Bir muhalefet lideri bu sözleri niçin söyler? Çünkü hiç kimse bir başkanlık sisteminden bahsederken bir rejim değişikliğinden bahsetmiyor. Türkiye'de bizim bahsettiğimiz hükümet sistemidir. Sistemle rejim farklı şeylerdir. Elma ve armutlar aynı sepette değerlendirilmez. Demokrasi monarşik bir rejimdir, başkanlık sistemi ise parlamenter bir sistemdir" diye konuştu.
'TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ'
Hükümetin uzun süredir gündeminde olan başkanlık sisteminin gerekli olduğunu anlatan Mücahit Küçükyılmaz, şöyle dedi:
"'Başkanlık sistemi olursa Türkiye bölünür' deniyor, böyle bir şey yok. Bir ülkenin bölünmesi için başkanlık sistemine gerek yok. Dünyada başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeler var. Hiçbirisi bölünmüş değil. Bugün başkanlık sistemiyle yönetilseydik 25 başkan tarafından yönetilmek var, bir taraftan da 65 hükümet tarafından yönetilmiş olmak var. Hangisi daha fazla bölünme getirir sizlere havale ediyorum. Başkanlık sistemi gelirse federasyon olur. Başkanlık var ise federatif veya konfederatif olacak diye bir kural yok. Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkeler var. Parlamenter sistem ile yönetilen federal yapılar var. Almanya federal yapı ama parlamenter sistemle yönetiliyor. Yani dünyada farklı ülkeler kendilerine en uygun gömleği alıp biçmişler. Biz de Türk tipi başkanlık diyoruz. Doğru bilinen yanlışlardan biri de başkanlık sistemiyle diktatörlüğün getirileceğidir. Ben Avrupa'da böyle bir şey görmüyorum."DHA