Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, bir şişin ortasında akşama kadar bekleyen tavuk dönerin renginin değişip bakteri ürettiğini belirterek, "Tavuğun zehirlemesi insanı ölüme götürür" uyarısında bulundu.
Osman Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle 'tavuk döner' olayının ortaya çıktığını belirtti. 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştiren Yardımcı, şöyle konuştu:
"Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. Bugün 100 gram tavuk döner ve üzerine de ayran verdiği zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar. 2 TL'ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede? Bunun tüpü var, malzemesi var, sosu var. Maliyeti 2.5 TL olan 100 gramlık döneri, 2 TL'ye veriyorlar. Ne var bunun içinde? Bunu bir araştırsınlar, tahlil yapsınlar. Vatandaşların alım gücü az, ama sağlık o kadar ucuz değil. Bu nedenle tavuk dönerlerin denetlenmesi gerekiyor. Tavuk döner diye bir şeyin olmaması lazım."
ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR
Antalya'nın ikliminin sıcak olduğunu da kaydeden Osman Yardımcı, "Tavuk döner bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuk zehirlemesi insanı ölüme götürür. Et zehirlemesi ise sadece hastanelik eder. Et dönerde de yanlış yapılıyorsa ona da karşıyız" dedi.DHA