Yurttaşın ekmek çilesi bitmek bilmiyor. Son yıllarda ekonomik krizle birlikte enflasyon rekora koşarken alım gücü düşen yurttaş, ekmeğe muhtaç oldu…

Her şeyin zamlandığı, üst üste yapıştırılan etiketlerden yurttaşın bıktığı bir ortamda ekmek de zamlandı. Zam her ne kadar 15 Ocak’ta yürürlüğe girse de aslında Antalyalı ekmeğe zam haberini Aralık ayı sonunda almıştı…

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2021 yılı son meclisinde, ekmek ve diğer unlu mamul ürünlerle ilgili artan girdi maliyetleri gerekçesiyle zam kararı alınmıştı…

ATSO Meclisi'nce onaylanan zam kararıyla 210 gram ekmek fiyatı 2.50 Lira’dan 3 Lira’ya, simit fiyatı ise 3.50 Lira’ya çıktı…

Ekmek, simit, poğaça ve diğer unlu mamullerde yer yer yüzde 100'ü bulan zam kararları esnafça haklı görülse de alım gücü daralan yurttaş açısından sıkıntı…

Temel gıda olan ekmeğe Antalya’da son 6 ayda 3. zam yapıldı. Ve bu zamla 6 ay önce 1.50 Lira olan ekmek, 3 Lira oldu…

Bu yıl içerisinde ekmeğin 5 Lira’yı geçmesi de bekleniyor…

Buğdayın bile ithal edildiği ülkemizde maalesef garibanın ekmek çilesi kolay kolay bitmeyecek…

Şimdilik Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin özelleştirilmiş Halk Ekmek’i 2.00 Lira’dan satılıyor…

Kepez Belediyesi’nin Kepez Vakfı ise 2.25 Lira’dan satıyor…

Ama önümüzdeki günler ne olur bilmiyoruz…

Elektrikten suya, undan tuza herşeyin el yaktığı bir ortamda fırıncı da haklı, zamlar karşısında ekmeğin lüks haline geldiği bir ortamda yurttaş da…

Fakat bu ortamda sorumlular gereğini yapmalı…

Genel idare bu zamlara bir fren koymak durumunda. Bunun da yolu üreten bir ülke olmak. Boş tarlalarımızda üretimin artması için teşvik masaya konulmalı…

Teşvik ve destek olmazsa büyük sıkıntı…

Bir diğer konu enerjideki dışa bağımlılık. Eğer yaklaşık yüzde 70 dışa bağımlı olan ülkemiz, bu kısır döngüyü kırmazsa büyük sıkıntı. Elektrikteki fahiş fiyatlar, hepimizi yakmakla kalmayacak kavuracak…

Yenilenebilir enerjiye odaklanıp kaynaklarımızı doğru kullanarak bu bağımlılığı kırmamız yeni bir süreci de başlatır, ülkemiz açısından…

Ayağı yere basan, güçlü bir Türkiye için öz kaynakların doğru kullanımının yanında özelleştirmelerdeki yanlışlardan da dönmek lazım…

Yakın vadede belki değil ama muhakkak gerçekleşecek bu…

Çünkü sürdürülebilir bir durum değil bu…

Gelelim zamlar konusunda yerele düşene…

Yurttaşın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşımı sağlanmalı. Derhal Antalya Büyükşehir Belediyesi özelleştirilen tesisi geri almalı. Kapasitesini artırarak üretime geçmeli…

Şimdilik bunun için meclis kararı alındı. 15 Milyon Lira sermaye artırımı yapıldı. Bakalım somut adım ne zaman hayata geçecek…