Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, 9 Şubat'ın 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' olduğunu, sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu söyledi. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğunu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiğini kaydeden Ünal Hülür, "İçinde 50'den fazla kanser yapıcı, 5 binden fazla kimyasal madde bulunan sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybetmekte. Ülkemizde sigaraya karşı mücadelede, özellikle kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik 'Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun' önemli bir aşamadır" dedi.

 

Bu kanunla tütün ürünlerini kullanmayan fakat tütün dumanına maruz kalan özellikle genç, çocuk, hamile ve engelli gibi risk gruplarının korunmasının amaçladığına değinen Ünal Hülür, kanunun sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasını desteklemek, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bireylerin sigara içmeye başlamalarını önlemek amacıyla yürürlüğe girdiğini vurguladı.

 

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİKLERİ

 

Antalya'da da tütün ve tütün ürünlerinin zararlarıyla ilgili çalışmaların titizlikle yürütüldüğüne vurgu yapan Hülür, "Kepez ve Muratpaşa Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), SBÜ Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Kumluca Devlet Hastanesi, Alanya Devlet Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi, Kepez Devlet Hastanesi, Korkuteli Devlet Hastanesi, Finike Devlet Hastanesi, Kemer Devlet Hastanesi, Serik Devlet Hastanesi ve Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi bünyesinde sigara bırakma polikliniklerimiz hizmet vermektedir" dedi.(DHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim