Soğuk hava
depolarında bekletilen kayısılar, işlendikten sonra Rusya ve Ukrayna’ya
gönderiliyor. Kalitesine göre üreticilerden alınarak ihracat için bekletilen
kayısı, günlük 3 ila 5 TIR’la yola çıkıyor.
25 TIR İHRAÇ ETTİK
Korkutelili
ihracatçı Osman Deviren, “Isparta'dan aldığımız ve Korkuteli ilçesinde yetişen
kayısılardan son 10 gün içinde 25 TIR ihraç ettik. Artık bundan sonra Korkuteli
ve Isparta kayısısı, tüm dünya ülkelerinin sofrasında yer almaya devam edecek.
Özellikle biz tüketicinin mutlaka bu yıl kayısıyı tatmayanların kayısıyı
tatmasını tavsiye ediyoruz. Üründeki kalitenin yüksekliğinin en önemli sebebi
iklim koşullarının bu yıl bizim arzu ettiğimiz şekilde cereyan etmesiydi.
Kalite arttıkça kayısımız da hak ettiği değeri bulacaktır” dedi. İHA