Beş yıl önce kurbanlık koyunlar 600-1000 TL gibi rakamlara satışa sunulurken şu an 2 kilogram kıymanın 600 TL olması da ekonomik sorunların göstergesi haline geldi. Reyonlarda satılan et ürünlerine bakmadan geçen vatandaş ise yaşanan durumdan rahatsız.
Enflasyonun artması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi sonrası toplum, beslenme sorunu ile karşı karşıya kaldı. Asgari ücretli bir çalışanın bir günlük kazancı ile 1 kilogram kıyma alabildiği Türkiye’de artan hayat pahalılığı vatandaşın belini büküyor. 21 Yıldır iktidarda olan AKP’nin yol açtığı gıda enflasyonuna gelen eleştiriler de hızla artmaya devam ederken, vatandaşlar ‘Çocuğumuza et yediremiyoruz’ diyerek isyan etti. Birçok eğitimcinin dile getirdiği ‘Çocuklara bir öğün yemek’ kampanyası da işlevselliğini ve uygulanabilirliğini yitirirken Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili bir adım atmadı.
VATANDAŞ ET YİYEMİYOR
Dana antrikotun 400 TL’ye, dana kuşbaşının 360 TL’ye, 1 kilogram sucuğun 625 TL’ye satıldığı reyonlara bakmadan geçen vatandaşlar artan gıda fiyatlarından yakınıyor. Birçok sağlıkçının ‘Çocukların gelişimi ve toplum sağlığı için dengeli beslenilmesi gerek’ vurgusu yapmasına rağmen düşmeyen gıda fiyatları toplumun yaşam kalitesini ve sağlığını düşürüyor. Ocak Ayı’nda kuzu etinin kilogramı 93 TL bandında seyrederken 6 ay dolmadan fiyat 300 TL’ye dayandı. Vatandaşlar ekonomik sorunların en başında gıda enflasyonunu olduğunu belirterek, AKP iktidarına gelen zamları geri çekin uyarısı yaptı. 5 Yıl önce kurbanlık koyunlar 600-1000 TL gibi rakamlara satışa sunulurken şu an 2 kilogram kıymanın 600 TL olması da ekonomik sorunların bir göstergesi haline geldi.
Arda KIR