Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki olası görüşme hakkında açıklamalarda bulundu. Moskova'da yapılan değerlendirmede, Peskov, Putin'in ABD'ye gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya yanıt verdi.
Görüşme İçin Şu An Bir Sinyal Alınmadı
Peskov, görüşmenin ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili olarak, “Bu, liderler tarafından böyle bir görüşmeyi organize etmeyi uygun gördükleri bir zamanda istişare edilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, Amerikalılardan şu ana kadar herhangi bir sinyal almadıklarını ve bu nedenle Rusya'nın kendi takvimi üzerinde çalıştığını ifade etti.
Hazırlıklar Sürüyor
Peskov, Rusya'nın görüşme için hazırlık yaptığını ve ABD'nin de benzer şekilde hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti. Görüşmenin gerçekleşmesi için zaman gerektiğini vurgulayan Peskov, sürecin şu an için netleşmediğini söyledi.