Gündoğmuş Belediyesi farkında mı bilmiyorum ama…


Girin internete, doğru dürüst bir bilgi bile yok. Gündoğmuş Belediyesi’nin resmi internet sayfası mı? Evlere şenlik. . Şelale'ye giden yolda yeterince bilgilendirme tabelası mevcut değil.  Ama “sora sora Bağdat bulunur” demiş büyüklerimiz. Bu arada burası Uçansu değil; ÇÜNDERE ŞELALESİ.

Eğrigöl'den Çündere Şelalesi'ne inen yol uzun fakat bir o kadar da keyifli. Yanımda Turan Şahin gardaşım olunca stres yok, hesap yok, gerilim yok. Akyar Köyü'ne yaklaşırken stabilize olan yol asfalta dönüyor. Şelale'ye inen yolda Akyar yönünde yeterince bilgilendirme tabelası mevcut değil.  Ama “sora sora Bağdat bulunur” demiş büyüklerimiz.

Eğrigöl tarafını haftaya anlatacağız, bu hafta sosyal medyada adı “Uçansu” olarak anılan (Oysa Uçansu Serik Gebiz’dedir) ÇÜNDERE ŞELALESİ’ni anlatalım. Yıllar önce burada bir düzenleme çalışması yapılmış, öylece unutulmuş. Sorduk, orası Gündoğmuş Belediyesi’nin. Bir de görevli bırakmışlar. Boş zamanlarında kekik, adaçayı filan mı satıyor bilmiyorum. Ama bildiğim belediyenin buraya şiddetle “dokunması” gerektiği. Belediye’nin gücü yoksa Alanya Belediyesi’nden destek alması. Sonuçta burası Dim Çayı’nı beslemiyor mu? Ortak destinasyon yani cazibe merkezi haline getirilemez mi? (Sahi bu bilgi doğru mu?) Güvenemediğimiz internet ortamında bu suyun Dim Çayı’na ulaştığını söyleyen de var, Manavgat Irmağı, yani Melas Çayı’na ulaştığını da. Belediyenin resmi internet sayfası mı? Evlere şenlik. Belediyenin internet sitesinde bu bile yok. Hatta 10 kadar fotoğraf dışında hiç bir şey yok.

Belediye Başkanı Mehmet Özeren var ama. 2 Fakülte bitirmiş, eğitimci, sıkı durun kendisinin Gündoğmuş’la ilgili biri şiir biri araştırma iki kitabı varmış. Ben buradan geçtiğimiz hafta Gündoğmuş’u ziyaret eden (Yo birlikte gitmedik) Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye çağrıda bulunayım. Gündoğmuş Belediyesi’ne lütfen destek olun. Hem web sitesi hem de Çündere Şelalesi’nin çevre düzenlemesi için. Bir Antalyalı, bir doğasever olarak rica ediyorum. Bugün Hakan Gündoğmuş’a, yarın Gündoğmuş Hakan’a

Yok, Gündoğmuş değil, Manavgatlı’yım.

Turan ile bu şelalede bir gece çadırda kalma planıyla geldik. Kalmamıza hiçbir engel yok. Buz gibi suya girmeye de. Dizime kadar girip vazgeçiyorum. 1989 yazında Manavgat Şelalesi'nde girdiğim buz gibi suyun keyfini hissediyorum.

Bölge, 1992 yılında birinci derece doğal SİT alanı ilan edilmiş. Cündere, Akdağ ve Geyik dağlarının karlarının erimeye başlamasıyla birlikte Mart- Haziran ayları arasında en görkemli görünümüne kavuşuyormuş. Yaz sonu ve sonbaharda suları azalıyormuş.

Yazın, 15 derecenin üzerine çıkmayan suyun sıcaklığı, ziyaretçilere serinleme imkanı sunarken yolculuğu boyunca çevresindeki 15 köye hayat veriyormuş.

Gündoğmuş İlçesi’ne 25 kilometre, Alanya’ya 95 kilometre ve Antalya’ya 167 kilometre uzaklıktaki Çündere, yılın 12 ayı alternatif turizm imkânı sunuyor. Bu eşsiz güzelliği görmek için gelenler, bol fotoğraf ve görüntü çekerek bu anları ölümsüzleştiriyor.

Biz sağlam ve keyifli bir piknik ardından akşam saati konaklamadan vazgeçir yola koyuluyoruz. Haftaya Eğrigöl’den doğru açı fotoğraflarla buluşuyoruz. Çündere serinliğinde günleriniz olsun.