Şimdi de Avdan köyündeyiz. Bir yamacın başında kurulmuş şirin bir köy. Enteresan bir dipnot ta var. Tıpkı Özdemir (Gilevgi) gibi bu köyünde bir “Kaynanasız Mahalle”si varmış. Demek ki bu da oy için köyleri gezerken Burdur köylüsünden oy isteyen Antalya milletvekili hikayesi gibi.

Kolay değil, 2003 yılından bu yana Kent Masalları yazıyor masalcınız. Tekirdağ’dan Hakkari Çukurca’ya kadar, hatta Nürnberg, hatta Kiew’i bile sığdırdı önce kadraja, sonra sayfaya. İzleyenler ve masalcıyı tanıyanlar biliyor ki, öyle uzun uzun, enikonu, özene bezene hazırlanmıyor masalcı bu sayfalar için. Hatta artık cep telefonu ile kaydettiği fotoğraflarla sayfa kurtarıyor.

Takipçilerin malumudur ki, Elmalı Karaköy biraz “yurt” oldu masalcıya. Birileri Olympos’tan kopamaz sanmıştı, oysa masalcı, Manavgat’ı bırakıp gelmişti. Elmalı Karaköy odaklı gel-gitlerin en güzel yanı, küçük ama verimli kaçamaklar.

Örneğin geçtiğimiz günlerde Avdan köyünde düğün vardı. Yol üstündeki Beğiş’i taşımıştık sayfamıza. Şimdi de Avdan köyündeyiz. Bir yamacın başında kurulmuş şirin bir köy. Enteresan bir dipnot ta var. Tıpkı Özdemir (Gilevgi) gibi bu köyünde bir “Kaynanasız Mahalle”si varmış. Demek ki bu da oy için köyleri gezerken Burdur köylüsünden oy isteyen Antalya milletvekili hikayesi gibi.

Eskiden köy düğünlerini severdi masalcı. Kendisi de köyde büyümüştü. 35 yılı doldurduğu meslek tecrübesiyle, yerel adetleri, oyun ve müzik kültürünü, düğün yemeği kültürü farklılıklarını gözlemlerdi. Şimdi öyle değil, müzikler de ilahiler de “flash” bellekten. Yemekler “catering” şirketinden.

Hal böyle olunca masalcı küçük bir tura çıktı köyde. İnsan fotoğraflarına fazla odaklanmadan dolaştı sokaklarda. Bu arada köyden geçmişi konuşacak kimseyi bulamadı o ara.

İnternet ne güne duruyordu. Sordu aziz Google’a. İşte aldığı yanıt.

Antalya ili, Korkuteli Kasabası'na 28 km. uzaklıktaki Avdan Köyü Korkuteli Kasabası'nın 135.000 dekar arazisi ile en büyük merkez köylerinden birisidir. 185 haneli Avdan Köyü'nde yaklaşık 1.000 kişi yaşamaktadır.

Avdan; denizden 1.350 metre rakımı ile yayla özellikli bir köydür. En düşük rakımı ile Susuz (Padokya) Ovası, en yüksek noktası ise 3086 MTA ile Ziyaret Tepesi'dir. Ekilebilir arazi toplamı 27.000 dekar ile çevredeki en fazla hububat üreticisidir. Avdan ekonomisi; tarım, hayvancılık, balcılık ve madencilik ile geçimini sağlamaktadır. Tarım olarak arpa, buğday ekimi yapılmakta olup, köy yakınındaki bahçelerde ise üzüm üretimi yapılmaktadır. Hayvancılıkta bölgenin sığır yetiştiriciliği konusunda lider olan Avdan Köyü, küçükbaş hayvancılıkta da iddialıdır.

 Avdan Köyü; doğal bitki örtüsünün sağladığı kaynaklardan, hayvancılık ve süt üretimindeki lezzet farkı bal üretiminde de çevrede çakmak balı ile ünlenen çiçek ve kekik çiçeği balı üne layıktır. Maden olarak nitelediğimiz Avdan taşı beyazlığı ve kolay işlenebilir olması dolayısı ile Antalya'daki turizm yatırımlarında kullanılan ve aranılan bir inşaat malzemesi olmuştur. Avdan köyü eğitimde Antalya kent içi okulların birçoğunu geride bırakacak şekilde bilgisayarlı modern eğitim vermektedir. Avdan Köyü yolu asfalt olarak Korkuteli' ye bağlı olup, su şebekesi köy içinde yayılı ve elektrik şebekesi mevcuttur. Su sıkıntısı Beğiş Ovası'nda açılan sondajlardan

giderilmektedir.