1991 genel seçimlerine hazırlanıyoruz. Ahmet Dökdök ve Mehmet Yönden gibi iki “siyaset duayeni” abimle birlikte Yeni İleri Gazetesi’ndeyiz.

Onlar ANAP ve DYP ile ilgileniyor, ben SHP ve MHP ile. Aydın Güven Gürkan’ın ardında listede 2. Sırada olan Deniz Baykal ile, rahmetli Hulusi Güven’in “laci” Mercedes’inde, zamanın Akçay Belediye Başkanı Muzaffer abinin sürücülüğünde dağ bayır geziyoruz çokça.

ANAP’ın listesinde Ulaştırma Bakanı Cengiz Tuncer var. DYP listesinde Veysel Atasoy ve Gökberk Ergenekon.

Bir gün gazetemizin Genel Yayın Müdürü Menderes Türel beni çağırdı. “Cengiz abi Antalya’da. O’nu sen izle” dedi. Eee koskoca Dökdök ve Yönden elinde fotoğraf makinesiyle, valiliğin tahsis ettiği Renault ile bakan izleyecek değil ya.

Bakan Tuncer’in ilk durağı zamanın adını anımsayamadığım ANAP’lı başkanı Akcan yönetimindeki Gazipaşa Belediyesi’nin yaptırdığı iş hanının 3. Katına beton döküp temel attık.

Şimdiki Gazipaşa Havalimanı’nın inek otlayan alanına getirilen 2 Köy Hizmetleri dozerinin arasına uzatılan kurdeleyi keserek “Havalimanı Temel Atma Töreni”ni gerçekleştirip Akseki’ye yapılan Devlet Hastanesi açılışını yaptık.

Daha sonra o hastanenin içindeki araç- gereç hatta personelin, tören için Manavgat’tan getirildiğini, 3 gün sonra geri götürüldüğünü öğrendik ama bu haberi Türel yönetimindeki Yeni İleri Gazetesi’nde yazamadık.

Şimdi.

Malum Sur Yapı, Türkiye’nin en ihtişamlı kentsel dönüşüm projesini Antalya’da yapıyor. Daha evvel “Yeni bir Antalya, yeni bir yalan” diyerek halkı aldatmaya yönelik reklamlara dikkat çekmiştik.

Sonradan öğrendik, bölge halkı kendi rızasıyla değil, “baskı” ile bu projeye “evet” demiş.

Ben bölgedeki gelişmeyi Mahalle muhtarının sosyal medya hesabından izliyorum. Kendisi 30 yıllık dostumdur.

Muhtarın ilişkilendirildiği bir paylaşım dikkatimi çekti.

“Muhtar, kiralar ne zaman yatacak?” ve altında yorumlar gırla.

Orada öğrendik ki “kira artış” sözü verilmiş, ama yerine getirilmemiş. Bu ödemelerin üstlenici firma değil Büyükşehir Belediyesi ile ilgiliymiş.

Akşam saatlerinde takip ettiğim paylaşımdan sonra sabah suların durulduğunu, kiraların yatırıldığını öğrendim.

Ve hemen ardından yerel gazetelere servis edilen haber:

“Ödüllü projeye çifte bakanlı temel atma töreni.”

Eyvallah ta, haberle ilişkilendirilen fotoğraflarda 5. Kat çıkılmış.

“Eeeee?” diyorsun ya.

1991’den 2018’e seçim argümanlarınız hiç mi değişmez yahu?