Kırgızistan Antalya Başkonsolosluğu, ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un doğumunun 96. yılı anısına Muratpaşa Belediyesi’nin Cengiz Aytmatov Kütüphanesi’ne 220 kitap bağışında bulundu.
Cengiz Aytmatov’un Anısına Kitap Bağışı
Muratpaşa Belediyesi, edebiyat dünyasının önemli ismi Cengiz Aytmatov’un doğum gününde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kırgızistan Antalya Başkonsolosu Rustam Koshonov, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile belediyenin Cengiz Aytmatov Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Doğum günü etkinliği kapsamında yazarın büstü çiçeklerle süslendi ve Aytmatov’un eserlerinden oluşan 220 kitap kütüphaneye bağışlandı.
Dünya Edebiyatına Yön Veren Eserler
Bağışlanan eserler arasında yazarın klasikleşmiş kitapları ‘Gün Olur Asra Bedel’, ‘Beyaz Gemi’, ‘Cemile’, ‘Toprak Ana’, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘İlk Öğretmenim’ ve ‘Elveda Gülsarı’ gibi pek çok ünlü yapıt yer aldı. Kitapların tümü Türkçe baskılardan oluşuyor ve edebiyatseverlerin beğenisine sunuldu.
Anlamlı Mesajlar ve Hediyeler
Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aytmatov’un edebiyat dünyası için büyük bir ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Uysal, “Büyük bir dimağ, büyük bir edebi üretici ve nesillerimize yol gösteren büyük bir kılavuz. Onu minnetle anıyoruz,” dedi.
Başkonsolos Rustam Koshonov ise Kırgız kültürünü yansıtan bu kütüphanenin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek teşekkür etti. Koshonov, ayrıca Kırgızistan’ın milli destanı olan ‘Manas Destanı’nın özel bir cildini Başkan Uysal’a hediye etti.