Türkiye'nin yüzde 20'si kadar olan ve Mersin'in Mut ilçesinde üretilen Mut Zeytinyağı, Avrupa Birliği patent başvurusu ile daha geniş pazarlara açılmayı planlıyor.
Mut Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Şahin Sezer, yapılan başvurunun önemini vurgulayarak, '2015 yılından itibaren ülkemizde çoğrafi işaret alınarak korunması sağlanan 'Mut Zeytinyağı'nın Avrupa Birliği Komisyonu tescili için çalışmalar başladı. Hedefimiz, ilçemizin adıyla özdeşleşen 'Mut Zeytinyağı'nın dış pazarlarda payını artırmak. Aynı zamanda bu kıymetli ürünü kötüye kullanım ve tehditlere karşı koruyarak marka değerini ve eşsiz kalitesini öne çıkarmak' dedi.
Sezer, Mut ilçesinin zeytin üretiminin yüzde 75'ini ve Türkiye üretiminin yüzde 20'sini gerçekleştirdiğini belirterek, '300 bin dekar alanda 15 milyon zeytin ağacı ile zeytin üretimi yapıyoruz. 12 zeytin salamura işleme tesisi ve 22 zeytinyağı fabrikası ile hizmet veriyoruz. Bu başvuru ile birlikte bölgedeki zeytinyağı üreticilerimize ve ülkemize yeni fırsatlar doğmasını bekliyoruz' diye ekledi.