Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Genelgede, öğrencilerin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması talep edildi.

Ders Saatlerinde Valiliklerin Yetkisi

Genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ders yılının 180 iş gününden az olmamasının esas olduğu belirtilirken, derslerin başlama ve bitiş saatlerinin il bazlı olarak valiliklerin yetkisinde olduğunun altı çizildi. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, bölgelerin ve hizmetlerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisi de valiliklere verildiği aktarıldı.

Gün Işığından Yararlanma ve Yaz Saati Uygulaması

MEB genelgesinde, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan ileri saat uygulamasının sürdürüleceği hatırlatıldı. Bu bağlamda, yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle, il bazlı olarak mesai ve ders saati başlangıçlarını belirlemenin valiliklerin sorumluluğunda olduğu ifade edildi.

Okullarda Yeni Dönemi Başlıyor! Her İl ve ilçeye gelecek Okullarda Yeni Dönemi Başlıyor! Her İl ve ilçeye gelecek

Toplumsal Şartlara Göre Planlama

Okulların ders saatlerinin planlanmasında, gün doğumu ve batımı saatlerinin yanı sıra toplumsal şartların da göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. Genelgede, öğrencilerin güvenliği ve eğitim süreçlerinin aksamaması için, ders saatlerinin titizlikle planlanarak düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi