“Görmemişin oğlu olmuş…..”

Haklısın.

1885 yılında gazeteciliğe başladım. İlk özel röportajımı 1989 yılı Mart ayında Serik Belediye Başkanı seçilen Rahmetli Mehmet Bankoğlu ile yaptım.

Hala insanlarla röportaj kıvamında sohbetler yapıyoruz. Kimler geldi kimler geçti. Herkesi dinledim. Özellikle gelecek arayan siyasiler, yıllarca bi yerlere gelmek için çabalarken kendisine göre yazıp anlatanlar. Dinledik. İnanmadık. Ama anlatılanı yorumsuz yazdık işimiz gereği. Yönetim kurulunu zor bulduğu derneğin etiketiyle “aleme akanları” adam yerine koyduk yıllarca.

Saadete mi geleyim.

Geçtiğimiz 1 ay boyunca sizleri en az belediye meclis üyesi aday adayları kadar rahatsız ettik sosyal medya paylaşımlarımızda. Kepez 5. Müzik Ödülleri’nin yarı final ve final günlerinde Özüm Özmen’e oy istedim. Çünkü sonucu belirleyecekti. Biz aile olarak, çekirdek ailem kadar yakın olanlarla birlikte sonuçtan emindik. Ama sinerji gerekiyordu.

Şimdi burada kendime pay çıkaracaksam…

Evet Özüm bir projedir. Allah’ın ona bahşettiği yeteneğin, aile tarafından desteklenmesi, çevresinin ona destek vermesiyle bugüne gelinmiştir. Bir elinde 5 yaşındaki İlkem, diğer elinde koca viyola ile dolmuşlarda az sürünmedi annemiz Etiler- Meltem hattında. Sosyal Medya üzerinden oluşturulan algı da bu projenin bir parçasıydı. Artık kimse “Aaa öylemi? Haberim yoktu” diyemesin.

Madalyonun öte yanını çevirelim. Ben bir “sanatçı” değilim. Ama “sanatsever” olduğum doğrudur. Sanatın her türlüsünü ciddiye alırım. Sanat için bırak elini taşın altına koymayı, parmağını kıpırdatana saygı duyarım.

Şimdi tam da yerel seçimler öncesi, yerel yöneticilerin geri dönemde ne yaptıkları tartışılıyor ya. Koskoca metropol ilçede kültür sanatı görmezden gelen, arada eline gitar alıp tıngırdayan, “ağabeycim- ablacım” edebiyatı yapanlar kızacak ama bi ara şöyle bi baksınlar Kepez’de neler oluyor? diye..

Tarihe not düşelim. Eğer bu anlayış devam ederse Kepez Müzik Ödülleri gelecekte Kuşadası Altın Güvercin Festivali kadar önem kazanacaktır. Çünkü Önce Kepez, ardından Antalya, şimdi ulusal düzeydedir.

Altın Güvercini hatırlatalım mı?

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ilk kez 1986 yılında düzenlendi. İlk kez Fatih Erkoç, ardından Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Cem Kara, Asya, Eda-Metin Özülkü, İzel-Çelik-Ercan, Bora Ayanoğlu, Suavi, Burak Uçkun, Mert Erken, Şebnem Özsaran, Tayfun Duygulu, Işın Karaca gibi önemli isimler kazanmıştı. Yarışanları hiç sorma.

2014’te festivali bir CHP’li Belediye Başkanı iptal etmiş 2014 yılında. Şimdi aynı partinin yeni adayı “Altın Güvercin yeniden” diyormuş. İnşallah. Kepez hiç CHP’li olamadı. Son iki seçimde CHP’li aday da bulamadı. Ama kültür- sanat gırla.

Neyse….

Eda- Metin Özülkü bu yarışmanın jüri üyesiydi. Kuliste Metin beyle ayaküstü konuştuk. Organizasyon için “mükemmel” dedi. Şu anda hiçbir ilçe belediyesinin bu ölçekte yarışma yapmadığını söyledi. Özüm’ü sordum. “Gerekeni yapmışsınız. Eğitim var. Allah’ta yetenek vermiş. Yolu açık olsun” dedi.

Ben burada Kepez Müzik Yarışması’nı düzenleyen düşünceye, böylesine çıtayı yükselten Aktüel Events’e emeği geçen her bireye, o yarışmayı renklendiren gencecik seslere teşekkür ediyorum.