Yağmurcu, özellikle tarçın, zencefil ve ıhlamur karışımının sağlık için faydalı olduğunu belirtti. Ancak yüksek tansiyonu olan kişilere zencefilin tavsiye edilmediğini ifade etti. Eğer zencefil kullanılacaksa, miktarının çok az olması ve tercihen gündüz kullanılması gerektiğini aktardı.
Yağmurcu, öksürük ve soğuk algınlığı için gül hatmi, yarpuz, iğde ve rezene gibi bitkilerin sütle veya kaynar suda 5 dakika kaynatılarak sabah ve akşam birer çay bardağı tüketilmesini önerdi. Bu bitkilerin ölçülü bir şekilde kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Kış aylarında ıhlamur ve ada çayının sıkça tüketilmesi gerektiğini belirten Yağmurcu, ada çayının demleme yöntemiyle hazırlanması gerektiğini ifade etti. İki çubuk ada çayının kaynar suda demlendikten sonra birer çay bardağı tüketilmesini tavsiye etti.
Ayrıca, rahatlatıcı bitkiler arasında melisa ve karabaş otunun bulunduğunu söyleyen Yağmurcu, bu bitkilerin kaynar suda demlenerek tüketilmesi gerektiğini belirtti. Uçucu gazlar içeren bu bitkilerin demlenirken çay bardağının ağzının kapatılması gerektiğini aktardı.