Kardiyoloji uzmanı Dr. Musa Bulut, Kurban Bayramı sürecinde vatandaşları doğru et tüketimi konusunda bilinçlendiriyor. Dr. Bulut'a göre, etin doğru şekilde tüketilmesi sindirim problemlerini önleyebilir ve kabızlık sorunlarını azaltabilir.

Et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler

Uzmanlar, et tüketiminde bazı önemli noktalara dikkat çekiyorlar. Doğru Hayvan Seçimi ve Etin Bekletilme Süresi gibi detaylar da bu başlık altında inceleniyor.

Etin doğru pişirme yöntemleri

Uzm. Dr. Bulut, pişirme yöntemleri konusunda da önerilerde bulunuyor. Haşlama Yöntemi ve Diğer Tercihler başlığı altında, etin sindirim sistemine en az zarar veren pişirme yöntemleri ele alınıyor.

Bayramda kırmızı et tüketimine dikkat! Sağlıklı pişirme ve tüketim önerileri Bayramda kırmızı et tüketimine dikkat! Sağlıklı pişirme ve tüketim önerileri

Sıcak havalar gastroenterit salgını riskini arttırıyor Sıcak havalar gastroenterit salgını riskini arttırıyor

Kaynak: İHA