Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Kadın | Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Aydın'da baharın müjdecisi olan çiçekler, Salı pazarında renkli bir görünüm oluşturdu. Vatandaşlar, bahçe ve balkonlarını süslemek için çeşit çeşit canlı çiçek arasında tercih yapma fırsatı buldu.

Aydın'da baharın müjdecisi olan çiçekler, Salı pazarında renkli bir görünüm oluşturdu. Vatandaşlar, bahçe ve balkonlarını süslemek için çeşit çeşit canlı çiçek arasında tercih yapma fırsatı buldu.

Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Aydın'da baharın gelmesiyle birlikte, renkli çiçekler pazar tezgahlarını süslemeye başladı. Özellikle balkon çiçeklerine olan talep artarken, Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan Salı pazarı çeşit çeşit ve renk renk çiçeklerle dolup taştı. Havaların ısınmasıyla birlikte, balkon ve bahçelerini güzelleştirmek isteyen vatandaşlar, canlı çiçeklere olan ilgilerini Salı pazarında gösterdi.

Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Baharın habercisi olan cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte, çiçek pazarlarının da canlandığını belirten çiçek satıcıları, bu dönemde satışların arttığını ifade etti. Ancak, geçmiş yıllara göre satışlarda bir düşüş olduğunu da dile getirdiler.

Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Çiçek Satıcılarından Açıklamalar

Aydın'da 15 yıldır çiçekçilikle uğraşan Rukiye Küçük, 'Bahar geldi, ortalığı şenlendirdik. Allah’ın izniyle renklendirdik her yeri. Çeşitlerimiz çok fazla. Saymakla bitmiyor. Gülden laleye, sümbülden sardunyaya kadar bir çok çeşit canlı çiçeğimiz var. İç mekan çiçekleri hariç tabiki. En çok saksıdaki çiçekler tercih edilirken, gül begonyası, sakız sardunya gibi balkon çiçeklerine çok rağbet var. Ayrıca fesleğenler de şu dönemde çok tercih edilenler arasında. Özellikle yaz aylarında bulunduğu yerde sivrisinek olmasını engeller. Doğal sinek kovucudur. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Geçen sene fiyat çok uygun ama bu sene biraz artmak zorunda kaldı. Şimdi torbada satılan çiçeklerimiz 15 liradan başlıyor, saksıda satılan çiçeklerimiz ise 50 liradan başlıyor. Çeşitlerine göre fiyatları değişiyor' dedi.

Aydın'da bahar geldi: Çiçekler pazarları renklendi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız