Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, taşerona kadro düzenlemesi ile işçi haklarının gasp edildiğini belirterek, ”İşçilerden geriye dönük kamu kurum ve kuruluşlara açılan davalar ve kazandığı haklardan feragat etmesini isteniyor. Hükümet, taşeron işçilere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Emekçi işçi sınıfı da seçimlerde yapılan uygulamaları değerlendirecektir’’dedi.
Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu, hükümetin taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik düzenlemeyi eleştirdi, belediyeler ve il özel idarelerin kadro olayında hep yapılan düzenlemelerin dışında kaldığını belirtti. Çavuşoğlu, ”Hükümet, taşeron işçilere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Emekçi işçi sınıfı da seçimlerde yapılan uygulamaları değerlendirecektir’’dedi.
Çavuşoğlu,’’ Belediyede çalışan taşeron işçiler aradaki aracı firmaların kaldırılması belediye şirketlerine geçmek için başvuru yapmaya başladı. İşçilerden geriye dönük kamu kurum ve kuruluşlara açılan davalar ve kazandığı haklardan feragat etmesini isteniyor. Bu yasa işçi sınıfını korumak için çıkarılmış bir yasa değil kamu kurum ve kuruluşlarının çıkarlarını gözetmek için bir yasadır’’diye konuştu.
SANDIKTA CEVABI VERECEK
Belediye İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Kemal Çavuşoğlu,’’ Kamu kurum ve kuruluşlarında belediye ve il özel idare dışındakiler de kadroya geçme olayı var ama belediye ve il özel idareler her dönem nedense yapılan düzenlemelerin dışında bırakılıyor. Belediyelerde kadrolu işçinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Her belediyede sendikalar vardır. Toplu iş sözleşmeleri yapılır. Belediye de çalışan taşeron işçiler kadroya alınarak toplu iş sözleşmelerinden faydalanmaları sağlanır. Yapılan düzenlemede ben şunu görüyorum taşeron işçilere ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Emekçi işçi sınıfı da seçimlerde yapılan uygulamaları değerlendirecektir’’dedi.
HAKLARINDAN VAZGEÇİRİYORLAR
Çavuşoğlu,’’ Belediyeden ihale alarak işçi çalıştırılan şirketler kaldırılıyor. İşçileri belediyelerin kendi şirketlerinde toparlamayı düşünüyorlar. Ama öyle bir kaos var ki net bir kanun çıkarılmadığı için işe başvuruda insanlardan feragat dilekçesi alınıyor. Geriye dönük kamu kurum ve kuruluşlara açılan davalar ve kazandığı haklardan feragat etmesini isteniyor. İşçiler de mecbur imzalamak zorunda kalıyor. Yaşamlarını devam ettirmek zorundalar çünkü. En yüce değer emek diyoruz. Bu yasa işçi sınıfını korumak için çıkarılmış bir yasa değil kamu kurum ve kuruluşlarının çıkarlarını gözetmek için bir yasadır. Taşeron işçilerin haklarından feragat ettirilmeden şirketlerin aradan çıkarılarak belediyenin şirketlerine geçirilebilir. Ama işçilerin hak ettiği kazandığı haklarından niye feragat isteniyor?’’ diye konuştu. DENİZ TOPKAYA