İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin aralık ayı ikinci oturumunda, geçmiş dönemlerde bedelsiz olarak bazı vakıf ve derneklere tahsis edilen taşınmazların geri alınmasına karar verildi. AKP’nin çoğunlukta olduğu dönemde yapılan tahsisler, tartışmalı süreçlerin ardından iptal edildi. Antalya’da ise Menderes Türel döneminde TÜRGEV’e tahsis edilen öğrenci yurdu kararını mahkeme bozmuştu. Muhittin Böcek yönetimi bu kararı istinaf mahkemesine götürdüğü için devir teslim olmadı.

Ekrem İmamoğlu:“Türkiye Suriyelilerin Dönmesinde Anahtar Ülke Olmalı” Ekrem İmamoğlu:“Türkiye Suriyelilerin Dönmesinde Anahtar Ülke Olmalı”

Bilal Erdoğan’ın Vakfına Yapılan Tahsis İptal Edildi

Pendik’teki 15 bin metrekarelik arazi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’na 2013’te eğitim ve sosyal hizmet amaçlı bedelsiz tahsis edilmişti. İBB Meclisi, aldığı kararla bu araziyi belediye mülkiyetine geri kazandırdı.

İmamoğlu Erdoğan’ın Vakfına Yapılan Tahsis İptal Edildi 2 Min

Deniz Feneri Derneği’ne Yapılan Tahsis İptal Edildi

Zeytinburnu’nda yer alan yaklaşık 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nin 2019 yerel seçimlerinden kısa süre önce aldığı kararla Deniz Feneri Derneği’ne 10 yıllığına bedelsiz devredilmişti. Hazine mülkiyetinden İBB’ye geçen bu taşınmaz da iptal kararına dahil edildi.

Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı İBB’ye Geçti

Geçen yıl Arnavutköy Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilen 15 Temmuz Şehitler Meydanı, İBB Meclisi kararıyla yeniden İBB mülkiyetine geçti. Gerekçe olarak meydanın büyükşehir yetki alanında yer alması gösterildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Tutuklandı: CHP'den Sert Tepkiler Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Tutuklandı: CHP'den Sert Tepkiler

Olimpiyat Oyunları İçin Spor Merkezi Projesi

İBB, Pendik’te İlim Yayma Vakfı’na 25 yıllığına tahsis edilen araziyi de geri aldı. CHP’li Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi, İBB’nin burada Olimpiyat Oyunları’nda kullanılmak üzere modern bir spor merkezi inşa etmeyi planladığını açıkladı.
 

Kaynak: Haber Merkezi