CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Demokratik yöntemlerle başlayan önemli çok bizim için kıymetli dolayısıyla sizlerle bir arada olmak zaman zaman  fikir alışverişinde bulunmak hep arzumuzdu. Öncelikle yaşadığımız kentin daha düzenli bir noktaya gelmesi, ülkemizin daha iyi koşullarda yaşaması için bizler siyaset yapıyoruz. Sizler de gazetecilik yapıyorsunuz. Halkın haber alma özgürlüğünü ve onun hakkını tamamlıyorsunuz, yerine getiriyorsunuz bu açıdan hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, İl Başkanı Nuri Cengiz’e “Siyasi gündeme dair kamuoyunda hem ülke genelinde hem de ilimizde çeşitli anketler dolanıyor. İttifak ortağınız olan ama aynı zamanda da bir yerel seçimde de rakibiniz olacak bir partinin CHP’nin hemen ardından  Antalya’da 2. sırada olduğu, burun buruna bir seçim atmosferinde gidildiği gibi bir anket ve arkasından da il başkanı tarafından da  sık  sık dile getirilen ‘1. Parti  olacağız’ çıkışı var. Tabi her partinin kendi içinde bu tip söylemleri vardır ama bunun sizdeki karşılığı nedir veya sizin yapığınız anketlerde durum nedir” sorusuna Başkan Cengiz şu açıklamalara bulundu:

CHP YÜZDE 40 HEDEFİNİ AŞACAK


“Siyaset iddia işidir. Biz öncelikle demokrasi paydaşında bileşenler  olarak özelikle millet ittifakı ve demokrasi bileşenleri ülkenin rejimini tekrar değiştirilip parlamenter demokratik bir sisteme yani hak ettiği düzenin kurulması bu açıdan birlikte yol yürüdüğümüz siyasi partilerin çalışmaları ve iddiaları bizi rahatsız etmez. Ancak şöyle bir şey var. İl Başkanı’nın 1. parti olma iddiası, vekil sayısı konusunda konuşması tabii ki kendi iradeleridir. Ben de çıktığım bir programda ‘17’ye talibim’ dedim. Antalya’da 17 milletvekili çıkıyor. Siz o 17 tane milletvekili adayını sıraya koyuyorsanız 17 vekile talipsinizdir. Benim bakış açım bu. Gerçek tarafsız yapılan anketler ve mutlaka var ama o anketi yaptıran kurum veya kuruluşlar her kimse mutlaka biraz avantajlı gösterilir, manipüle edilir. Antalya’da bizim yaptırmadığımız ama partimizin Türkiye genelinde il il yaptırdığı anketlerde en son Mayıs verileri % 36.5 CHP. 22 İle de İYİ Parti, ondalıkla AKP’nin önünde. Asıl sonuç sandıktan çıkacak. CHP’nin % 40 çıtasını hedef alan ve bunu aşma hedefinde çalışan örgütüz. Buna hedefliyiz tabi ki ortaklarımız ve hatta rakiplerimiz de kendi oylarını arttırmak için çalışacaktır.”

“BU İKTİDAR DEĞİŞMELİ”

Üniversite kampüsündeki KYK yurtlarındaki öğrencilerin şüpheli ölümleri ve bunun araştırılması konusunda kamuoyu baskısı olduktan sonra bir komisyon kurulmasını ve Meclis’te önergelerin reddedilmesini soran Songül Başkaya’ya Başkan Nuri Cengiz şu açıklamayı yaptı: “İktidarın bu konularda tutumu malum yani özellikle eğitimde başlayan dezenformasyon yani her gelen bakanın bir önceki bakanın yaptıkları üzerine devrim yapacağı iddiası var. Gelinen süreç bu ülkede eğitimin tamamen tarikatların kontrolüne bıraktığı özellikle bu sistem değişikliğinden sonra derinleşti. Artık MEB, tarikatlarla sözleşmeler protokoller yaptı. Eğitime doğrudan dahil olabiliyorlar. Manevi danışmanlık hikayesiyle başlayan bu süreçte açıklamalar yeterli değil. Kepez’deki yurtta da canice katledilen bir öğrencinin ailesinin açıklamalarında bile ben kendi içindeki o ruhsal duygu yoğunluğunu ifade ettiğini düşünmüyorum. Baskıyla söyletildiğini düşünüyorum. Olayların ardından hemen yayın yasağı getirildi. Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı bir yönetim sistemini harekete geçirmenin önemi burada çıkıyor. Kurulan araştırma komisyonun işlevinin olduğunu zannetmiyorum. Kepez’deki olayda da soruşturulmaya gerek olmadığı yönünde bir karar çıktı. Oradan bir şey beklemek hayalden öte birşey değil, beklememek lazım. İktidarı değiştirip bu tür olumsuzlukları ülkenin gündeminden çıkartmak hepimizin ortak hedefi olmalı.”

Songül BAŞKAYA 


Editör: TE Bilisim