Açıklamaya, Türk Ulaşım-Sen Antalya Şube Başkanı Ufuk Kurt, Türk Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Zeki Öner Özgeçer, Türk Orman-Sen Antalya Şube Başkanı Yaşar Özkan ve sendikaların yönetim kurulları ve üyeler katıldı.

“BÜTÜN MERMURLARA VERİLMELİ”

3600 Ek göstergenin öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri gibi meslek gruplarına 2018’de gündeme gelmesiyle yükseltileceğinin ifade edildiğini hatırlatan Başkan Danabaşoğulları, “Ek gösterge konusunun yıllardır beklendiğini ve yalnızca belli meslek grupları için değil, bütün memurlar için ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ettik. Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini özellikle vurguladık. Hazırladığımız kanun teklifi ile soruna bütüncül bir çözüm sunduk” dedi.

“ADALETLE BAĞDAŞMAZ”

Başkan Danabaşoğulları, yapılacak düzenlemenin anılan 4 meslek grubu dışında diğer memurlara da sağlanması konusuna değinerek, “Mesleğe yarışma sınavı ile başlayan ve yeterliliğe tabi olan dört yıllık lisans mezunu kariyer uzmanlarının, görevde yükselme sınavına göre müdür, müdür yardımcısı ile şef, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, zabıt katibi, mübaşir, tahsildar, İcra Memuru gibi unvanlardaki mezunları unutulmasın dedik. Gelinen noktada yapılması öngörülen düzenlemelerde dört meslek grubunda bulunan kamu görevlilerinin lisans ve önlisans mezunlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği, diğer kamu görevlilerinin bu haktan mahrum bırakılacağına dair yönelik bilgiler sendikamıza ulaşmaktadır.  Bu durumda dört yıllık üniversite mezunu olsalar bile çalışanlarımız 2800; müdürler 3000 ek göstergede kalırken, adı geçen dört meslek grubunda yer alan ön lisans mezunları dahil çalışanların ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltileceği görülmektedir. Böyle bir uygulamanın adalet ve hakkaniyetle bağdaşmadığı açıktır” dedi.

“600 PUAN ARTTIRILMASI BEKLENTİLERİ KARŞILAMAZ”

Başkan Danabaşoğulları, “Türk Büro-Sen olarak, ek gösterge düzenlemesinin bu itirazlarımız göz önüne alınarak tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Genel İdari Hizmetler sınıfının ek gösterge rakamının 600 puan artırılması beklentileri karşılamaktan uzaktır. Bu çalışmanın bütün unvanlar ve öğrenim durumları dikkate alınarak gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ek gösterge artışı ile birlikte; Kamu görevlilerinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesi hesaplamasında en önemli unsurların başında ek gösterge rakamlarına endeksli olarak belirlenen özel hizmet tazminatı yansıtma oranı gelmektedir” dedi.

Ek göstergeye bağlı özel hizmet tazminatı yansıtma oranları arasındaki farkın üst gruplarda 20 ile 40 puan arasında değişkenlik gösterdiğini söyleyen Başkan Danabaşoğulları,  “Ek göstergesi 3600’ün altında kalan kamu görevlilerinin diğer gruplarla arasında 60 ile 90 puan fark bulunmaktadır.  Bundan dolayı tüm memurlar, emekli maaşı düşmesin diye 3600 ek gösterge talep etmektedir” dedi.

Ziya Nur Sezen

Editör: TE Bilisim