Eğitim-İş Antalya Şube Yönetimi, “Meslek liselerinde ekmek üretip halkımızı ucuz ekmekle buluşturacağız” diyen Bakan’ın açıklamalarını şöyle eleştirdi: “Bazı büyükşehir belediyeleri tarafından uzun yıllardır uygulanan Halk Ekmek Projesi Sayın Özer’in de hoşuna gitmiş olacak ki bir anda 81 ilimizde 100 farklı noktaya fırınlar kurarak halkımıza ucuz ekmek satma işine girişmeyi düşünmüş. Yani eğitimde bunca devasa sorunlar varken bizim derdimiz halkımıza ucuz ekmek sağlamak olmuş. Ancak Bakanımıza hatırlatmak isteriz ki; kendisinin de üyesi olduğu Bakanlar Kurulu’nun en öncelikli görevlerinden biri pahalı ekmek ya da pahalı diğer tüm ürünlerin halkımıza en uygun şekilde ve herkesin her yerden alabileceği şekilde sunulmasını sağlamaktır.”

“FIRINLARI MI BATIRACAKSINIZ?”

Sayın Bakan’a ucuz buğday ve un bulabilecek misiniz diye sormak istiyoruz. Ekmeğin pahalı olmasının asıl sebebinin tarımdaki yanlış politikalar ve bunun sonucunda da üretimimizin sürekli yetersiz kalmasıdır. Bu sorunun çözümü çiftçimizi destekleyip üretimi artırmaktır. Meslek Liselerindeki gençlerimizin emeğini sömürerek ucuza mal etmeyi planladığınız ekmeği üreterek o il ya da ilçelerdeki fırınları devlet eliyle batırmayı mı planlıyorsunuz?”

AÇLIĞIN GÖSTERGESİ

“Fırıncılar yüklü miktarlarda kira, işçi gideri, ulaşım gibi giderlere sahipken siz devletin okulunda, gençleri bedavaya çalıştırarak sırf popilizm olsun diye böyle bir projeye imza atıyorsunuz. Milli Eğitim Bakanı olarak sizin en önemli görevlerinizden biri; gençlerimizin eğitim aldıkları alanlarda iş bulmalarını ve güvenceli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktır. Bundan yıllar önce birisi bize 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın görünen en önemli projelerinden birisi halka ucuz ekmek sağlamak diye söyleseydi kendisiyle dalga geçer, kendisini hiç ciddiye bile almazdık herhalde ama özellikle ekonomide geldiğimiz son nokta halkımızın açlıkla karşı karşıya olduğunun da bir göstergesi.”

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim