Başkan Arslan, “Canlarımız ile lokmalarımızı pay eyledik ve dualarımızı da diledikten sonra akşam programın yapıldığı yere geçerek kenarda, sakin bir şekilde canlarımız ile birlikte programı izledik. Validen, milletvekillerinden tutun belediye başkanlarına kadar çok sayıda yöneticiler ve siyasi parti temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmalar güzel ve herkes Alevi diliyle ve yaklaşımıyla konuşmaya başladı ve Alevilere ülkemizde yapılan haksızlıkları dile getirdiler ve bizde yapılan bu haksızları dile getirmelerinden dolayı memnun olduk” dedi.

 BAZILARI SEMAHI İZLEMEDİ 

Konuşmaları bittikten sonra protokolde oturanların bazılarının semah ekibi anons edildikten sonra kalktığını kaydeden Arslan, “Üzülerek paylaşmak istiyorum, ne yazık ki o güzel konuşmaları yapan ve alevilere yapılan haksızlıkları dile getiren bazı yerel yöneticiler ve devlet erkanını temsil eden yöneticiler, hemen protokolden ayrılarak hızlı bir şekilde alanı terk ettiler” dedi.

 “SEMAHA SAYGISIZLIK”

Arslan, açıklamasında şunları kaydetti: “Bu yapılan saygısızca yaklaşım en derin haliyle bizi derinde üzmüştür. Bu bağlamda bunların bir kez daha samimi olmadıklarını görmüş olduk. Ayrıca o yöneticiler, biz Aleviler için kutsal olan semaha yapılan bu saygısızca davranışlarından dolayı kınıyorum ve semahlarımızı izlemeye bile tahammülleri yoktur. Gidenlere uymayıp sonuna kadar semahı izleyen değerli milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerine de teşekkür ediyorum. Gidenler de kendilerini çok iyi biliyorlar. Altınova Cemevi Başkanı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yöneticisi, Akdeniz Bölgesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, buna sessiz kalmıyorum ve asla bu yanlış davranışı kabul etmiyorum.”



Editör: TE Bilisim