LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 3-25 Haziran arası 21. Uluslararası Lösemili Çocuklar Ayı ile birbirinden farklı etkinliklerle çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dair farkındalık yaratma çalışmalarına devam ediyor. 25 Haziran’da gerçekleştirilecek kapanış etkinliği “Büyük Aile Kucaklaşması” ile de Türkiye genelinden LÖSEV’e kayıtlı binlerce aile bir araya gelecek. Beşiktaş Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleşecek etkinlikte aileler ve çocuklar dans gösterileri ve konserlerle eğlenceli vakit geçirecekler. Kucaklaşmada iyileşmiş çocuklar dans gösterisi yaparken çocukların anneleri ise koro dinletisi ile etkinliğe renk katacak. İyileşmiş gençlerin hikâyelerini de anlatacağı toplanmada devlet sanatçısı Armağan Elçi konser verecek. Ardından son yıllarda yaptıkları şarkılarla yüzlerce milyon dinlenme sayılarına ulaşan DJ ve prodüktör ikilisi Arem Özgüç & Arman Aydın Büyük LÖSEV Ailesine müzik dolu anlar yaşatacak.

 

BİLİM İNSANLARI LÖSANTE’DE TOPLANDI

Uluslararası Lösemili Çocuklar Ay kapsamında 3 - 4 Haziranda farklı ülkelerden onkoloji alanında çalışmaları olan bilim insanlarının Ankara LÖSANTE Hastanesi’nde gerçekleştirdiği “Uluslararası Kanser ve Yaşam Sempozyumu” ile başlamıştı. Aralarında Milano-Bicocca Üniversitesi’nden Prof. Andrea Biondi, Duisburg-Essen Üniversitesi’nden Prof. Dirk Reinhardt gibi isimlerin de bulunduğu 5 farklı ülkeden bir araya gelen bilim insanları lösemi ve kanser tedavisi süreçleri, gelişen teknolojilerle ve erken teşhislerle tedavi imkânları, moral ve motivasyonu yüksek tutmanın kanserle savaşmada önemi gibi konuların üzerinde durdu.

 

5 BİN LÖSEV’Lİ ANITKABİR’DE

Ardından yine bu etkinlikler zinciri kapsamında Türkiye genelinden katılan 5 bini aşkın lösemi ve kanser hastası çocuk, aile ve gönüllüyle birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.  Çanakkale’den Maraş’a, Samsun’dan Adana’ya farklı illerin katılımı ile gerçekleşen ziyarete tedavisi beli bir aşamaya gelmiş lösemi ile mücadele eden çocuklar da katıldı. Binlerde katılımcı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerini sunarak bu ülkenin gençleri, çocukları ve ebeveynleri olarak emanetine sahip çıkmaya söz verdi. Kapanış töreni 25 Haziran’daki etkinliğe 3 bin 500 kişilik katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim