Sanık Ferdağ Aladağ’a, 'kasten öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösteren Aladağ Ailesi, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ferdağ Aladağ’ın suçsuz olduğunu iddia etti. Ferdağ Aladağ’ın oğlu Tanju Aladağ, “Onların usul hatası yüzünden babam içeride tutuklu yargılanıyor” dedi. İki polis memurunun karıştığı olayda davalı tarafın ailesi mağdur olduklarını ve bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını istedi. Tanju Aladağ yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 2-3 yıl önce babam ve meslektaşı arasında geçen olayda, kadın memur intihar ediyor fakat 2,5 yıl süren davada babam kadını öldürdü diye bir iddia ortaya atılıyor. Önce intihara sebebiyetten dosya açılıyor, daha sonra 84/4’ten kadın cinayeti diye babama 2 ayrı dosyadan ceza veriliyor. Müebbetten 36 yıldan 25 yıla düşürüyorlar” ifadesini kullandı.

 

“USUL HATASI YAPTILAR”

İstinat Mahkemesi’nin bu kararı bozduğunu söyleyen Aladağ, “İstinat Mahkemesi, hakime ‘Ortada cinayete dair bir iddianame yok. Bunun için iddianame hazırlaman gerekiyor’ dedi. Hakim, verdiği cezada ısrar etti. Daha sonra cinayetten iddianame hazırladı. Onların usul hatası yüzünden babam tutuklu olarak yargılanıyor. Bu süreç 7-8 ay sürdü. Dışarıda yargılanmasını talep ettik, kabul edilmedi. Babam yaklaşık 9 aydır cezaevinde. Yine bir usul hatası yaptılar. Hâkimin ‘İstinafı bozup iddianame hazırla bana’ dediğinde biz artık hakimin yanlı olduğunu düşündük. Çünkü elle tutulur hiçbir şey yok ama sürekli ceza verme peşinde” diyerek haksızlığa uğradıklarını öne sürdü.

 

“HUKUK AÇIĞI VAR”

Aladağ konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kasten adam öldürme ve kadın cinayeti kalktı ortadan ama intihara sebebiyet vermekten babama aynı cezayı verdi. Cinayetten cezayı veremediler. Şimdi yine onların usul hatası yüzünden istinafa gitti. İstinaf yine bakacak, tekrar yollayacak, tekrar yeni bir heyet kurulacak. Dava yine 2-3 celse sürecek. Bu demek oluyor ki 1,5-2 sene. Yani hiçbir sonuç alamadan hiç kimse doğru düzgün incelemeden bu adamı sürekli içeride tutuyorlar. Dışarıda yargılayın dedik onu da kabul etmediler. Dediler ki ‘Dinlenmesi gereken şahitler var.’  Onları da dinlediler ama hala dışarı çıkartmıyorlar. Yani bunun altında bir şey var. Anlayamadığımız bir durum var. Bir sürü hukuk açığı var.”

 

“EVLENECEĞİM KIZIN AİLESİ İSTEMEDİ”

“Kendim ve ailem açısından yaşadığımız büyük sıkıntılar var” diyen Aladağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben müzik öğretmeniyim. Aileler bana çocuklarını emanet etmek istemiyor. Babası katil diye bütün medyada paylaşılmış. Okulla, kendi şahsi hayatımla ve evleneceğim kızın ailesiyle alakalı sıkıntılar yaşıyorum. Kızın ailesi istemedi. Sosyal medyada bizi de suçladılar. Kız kardeşimin hayatı berbat oldu. Polis olacaktı belki bu yüzden olamadı. Annemin çok üstüne gelindi. Bir sürü bizi yıpratacak şey oldu.”

 

NE OLMUŞTU!

Konyaaltı ilçesi Çakırlar mevkiinde 19 Temmuz 2019'da meydana gelen olayda, polis memuru Sultan Tat (39) kendi silahından çıkan mermiyle hayatını kaybetmişti. Kadını cebir veya tehditle intihara sürüklediği iddia edilen meslektaşı Ferdağ Aladağ hakkında, "kasten öldürme" suçundan dava açılmış ve Aladağ’a 25 yıl hapis cezası verilmişti.

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim