TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’nin 13 Şubat Pazar günü saat 09.00’da Adem Tolunay Anadolu Lisesi Şube binası karşısında gerçekleştirecek olan Genel Kurulu öncesi İnşaat Mühendisi İbrahim Koç adaylığını açıkladı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkan Adayı İbrahim Koç gerçekleştiren basın toplantısında, “TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Anayasa’nın 135. maddesine göre 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu gereğince kurulmuş bir meslek kuruluşudur. İbrahim Koç olarak ekip arkadaşlarımla birlikte 12 Şubat saat 10.00’da başlayacak Genel Kurul’da, inşaat mühendisleri ile birlikte 13 Şubat 2022 Pazar günü yapılacak yönetim kurulu üyelikleri ile delege seçimlerinde adaylığımızı açıklıyoruz” dedi.

 

“GELECEĞE KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Başkan Adayı Koç, “Daha güçlü daha saygın bir Oda amaçlıyoruz. Süslü laflar etmeyecek, yapamayacağımız sözler vermeyeceğiz. Oda hafızasını korumak, İMO dinamiklerini çalıştırmak ve geleceğe köprü olmak için görev istiyoruz. Birbirimizle ve halk ile olan ilişkilerimizde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek şeref haysiyetini korumak için çalışacağız. Halkın ve ülkenin yararı, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının yetki ve mesleki çıkarlarını korumayı ve geliştirmeyi amaçlıyoruz. İMO ailesi samimiyetinin ve Oda aidiyet duygusunun geliştirilmesi için çalışacağız. Bilgi ve birikimlerimizle aklın, bilimin ve tekniğin ışığında üyelerimizin yanında olacağız. Şubemizi üyelerimizle birlikte yönetecek, meslek ve meslektaş sorunlarının çözümü için çalışacağız” diye konuştu.

 

“DESTEK OLMA SÖZÜ VERİYORUZ”

“Temsilciliklerimizin yasa ve yönetmeliklere uygun çalışmalarında engel olmama ve destek olma sözü veriyoruz” diyen Koç, “Ülke ve kent sorunlarında uzlaşı ve hoş görüyü rehber edinecek daima haklının yanında haksızlıkların karşısında olacağız. İnşaat Mühendisleri Odası’nın temel ilkelerini tavizsiz hayata geçirmek için, yoz ilişkilerden uzak, dürüst, samimi, çalışkan, yurtsever ve demokrat tavrımızla adaylığımızı kamuoyuna açıklıyoruz” ifadesini kullandı.

 

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

İMO’nun 13 Şubat’ta yapılacak yönetim kurulu ve delege seçimlerinde aday olduğunu açıklayan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkan Adayı İbrahim Koç başta olmak üzere yönetim kurulu adayları, Ramazan Yılmaz, Nefise Tomruk, Ufuk Basmacı, Atilla Arıcı, Tutku Kaşlıoğlu, Mustafa Kemal Ege, Ayşe Özen Özkan, Hüseyin Dayan, Ahmet Ayırıcı, Mustafa Kemal Utku, Mustafa Uysal, Deniz Yılmaz ve Gökçe Tandoğan’dan oluşuyor.

 

Delege adayları ise İbrahim Koç başta olmak üzere Cem Oğuz, İsa Yalçın, Nefise Tomruk, Füsun Çevik Karaman, Gürsel Güler, Süleyman Seyrek, Haluk Selçuk, Rıza Arslanbay, Yusuf Akkaya, Durmuş Nar, Seyhan Çetin, Okan Çamlı, Oktay Uzunselvi, Ramazan Yılmaz, İhsan Güneş, Lütfü Balta, Şeref Korkmaz, Halil Erdemir, Evrim Soysal, Ömür Selçuk Topaloğlu, Yalçın Zor, Ethem İzzet Günaydın, Veli Ulaş Özdemir, Mustafa Kemal Ege ve Hüseyin Dayan’dan oluşuyor.

 

 

Fadime YİĞİT

Editör: TE Bilisim