İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Türkiye’deki tüm OSB’lere uygulanan gaz ve elektrik kısıtlaması sanayi sektörüne ciddi anlamda zarar vereceği uyarısında bulundu. 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının her alanda olduğu gibi enerji konusunda da baltayı taşa vurduğunu kaydeden Başaran, “Elektrik üretimi ve doğalgaz tüketimi konusunda stratejik planlama yapılmamasının cezasını Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) üretim yapan firmalara kesiyorlar. Liyakatsiz ve iş bilmez yöneticilerle ülkeyi yönetmeye kalkarsanız sonucu bu olur” diye konuştu.

 

“OSB’DE SIKINTI HAD SAFHADA”

Türkiye’nin birçok Organize Sanayi Bölgesi (OSB) gibi, Antalya OSB’de de sıkıntının had safhada olduğunu kaydeden Başkan Başaran, “Antalya OSB’de bulunan çok sayıda firmanın yöneticisiyle yaptığımız görüşmede gaz ve elektrik kısıntısının ciddi sıkıntılara yol açabileceği bilgisine ulaştım. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da yaptığı açıklamada, sözleşmeye ve akide bağlanmış birçok sipariş bulunduğunu hatırlatarak, firmaların büyük kayıp ve zarara uğrayacağı uyarısında bulundu. Bu uyarıların son derece ciddiye alınması gerekiyor. Zira; tarım, imalat ve lojistik gibi günlük sektörlerin sekteye uğraması, ülke çapında büyük bir tedarik sıkıntısını beraberinde getirebilir” dedi.

 

“ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı BOTAŞ’ın 1 Ocak itibariyle uygulamaya aldığı kademeli tarife ile OSB içerisinde üretim yapan firmalara ayrı bir ceza kesildiğini de hatırlatan Mehmet Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine bizzat Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın verdiği bilgiye göre, OSB’lerde üretim yapan firmaların yıllık 300 bin metreküp altında doğalgaz tüketmelerine rağmen, kendi tüketimleri üzerinden değil de OSB’nin yıllık toplam tüketimi üzerinden değerlendirilerek ekstra bir zamma maruz kaldıklarını öğreniyoruz. Bu ekstra zammın, OSB sınırının 1 metre ilerisindeki başka bir fabrika için geçerli olmadığı da belirtiliyor. Açıkçası, OSB’lerde üretim yapan firmalarla, dışında faaliyet gösteren firmalar arasında haksız rekabete neden olan bu uygulamanın, acilen gözden geçirilmesi gerekiyor.”

  

Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim