Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi’nin (TÜKD) 17. Olağan Genel Kurulu 22 Ocak Cumartesi günü Konyaaltı Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Tek adayla gidilen seçimlerde 16 yıllık TÜKD Başkanı Ayla Yüksel, aday olmadı. Başkan Yüksel, kuruluşundan bugüne 33 yıldır içinde yer almaktan onur duyduğu TÜKD Ailesi’nde gerçekleştirilen çalışma ve projeleri anlattığı genel kurulda duygusal bir konuşma yaptı. Dernekte görev yapan tüm başkan ve yönetimleri tebrik eden Ayla Yüksel, vefat edenleri de saygıyla andı. Başkan Yüksel, konuşmasında yeni göreve gelecek yönetimin de aldığı bayrağı daha yukarı taşıyacağından şüphesi olmadığını bildirdi.

    TÜKD Antalya’da 17. Dönem Başkanlığı’na aday olan Fulya Sarvan da içinde yer aldığı şubenin farklı noktalarında görev aldığını, bir dönem genel merkez yönetiminde yer aldığını kaydederek, kendisi için pek de değişen bir şey olmadığını, yaptığı görevler gereği hep dernek yönetimiyle birlikte olduğunu bildirdi.


YÜKSEL’E DAĞISTANLI’DAN SÜRPRİZ

    Divan Başkanlığı’nı Süeda Tugay’ın yaptığı seçimlerde Fulyan Sarvan, oybirliğiyle Başkan seçildi. Çarşaf listeyle yapılan seçimlerde yönetim, denetim ve delegasyon belirlendi. Ayla Yüksel, Ayşegül Yılmaz ve Sahil Bozkurt üst kurul delegesi olarak seçildi. Seçimlerin ardından Fulya Sarvan tarafından Ayla Yüksel’e çiçek ve hediye sunuldu. Leyla Dağıstanlı’nın yaptığı seramik kapı tokmağı temalı eser de Ayla Yüksel’e günün anısına hediye edildi.

    

Ayla Yüksel, 9 yıl birlikte çalıştığı dernek sekreteri Ayşe Feruz’u da konuşmasının sonunda onure etti ve emekleri için teşekkür ederek, kendisine bir hediye sundu. Ayşe Feruz da kürsüye gelerek ‘Anne’ dediği Ayla Yüksel’i tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.




Nizamettin ÖZMEN 


Editör: TE Bilisim