Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Budak, “Erimna Antik kenti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un memleketi İbradı’da bulunuyor. Bakanın ata toprağı mensubu olduğu partinin ilçe başkanı koordinasyonunda parsellere ayrılarak yağmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy baba ocağının kültürel mirasının yağmalanmasına göz yumuyor” dedi.  

 

Erimna Antik Kenti’nin bölgenin kültürel mirası için son derece önemli olduğunu vurgulayan Budak, şöyle konuştu: “Dünya’da nadir olarak korunabilen antik kentler insanlık tarihine ışık tutuyor. Bölgede rant ve talan zihniyeti Antik Döneme savaş açmış durumda. Ormana ve Ürünlü mahallelerinin arasında bulunan bu antik kent duvarlar, teller ile parsellere ayrılarak adeta talana hazırlanıyor. Bölge halkı bu yasa dışı düzenlemenin başında Ak Parti İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen’in olduğunu ifade ediyor. Konu Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanlığı’na defalarca iletilmesine rağmen Kurul harekete geçmiyor. Bölge sakinlerinin iddiaları ve bölgenin son hali Erimna’nın yok edilişinin organize bir iş olduğunu bize gösteriyor. Erimna Antik Kenti’nin içinde bulunan ağaçlık alanda düzenli olarak ateş yakılarak doğal dokuya bilinçli bir şekilde zarar veriliyor. Antik kentin yakınında turizm işletmesi bulunan AKP İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen’in bu organize eylemi yürüttüğü iddiaları da yöre halkı tarafından dile getiriliyor.”

 

ANTİK KENTE HANÇER
Budak, soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Erimna (Erymna) Antik Kenti’nin Sit alanı statüsünde herhangi bir değişiklik planlanmakta mıdır? Erimna (Erymna) Antik Kenti’nin içindeki yasadışı imar faaliyetlerine dair herhangi bir ihbar Bakanlığınıza ulaşmış mıdır? Antik Kent sınırları içerisinde İmar Barışından faydalanmış herhangi bir yapı var mıdır?  Antik kentin içindeki tarihi taşların ve sütunların alanın dışına taşındığı iddialarına dair herhangi bir işlem yapılmış mıdır?  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuyla ilgili başlattığı herhangi bir soruşturma var mıdır? Basında iddia edildiği gibi AKP İbradı İlçe Başkanı antik kentin içindeki yapılaşmayı koordine etmekte midir? Bu iddialara yönelik herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?”

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim