Antalya Şoförler, Taksiciler, Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen devir teslim töreninde dualar okundu, kurbanlar kesildi. Başkan Mehmet Ali Alkan, “2,5 yıl önce 29 Temmuz’da çıkmıştım şoförler odasının kapısından. 2,5 yıl sonra yeniden sizlerin desteğiyle birlikte bugün tekrar dualarla dönüyorum. Bize inanıp güvenip destek veren bütün esnaflarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 


“HAKKIMIZ OLAN YERE HAKKIMIZLA GELDİK”

    Başkan Alkan, törende yaptığı açıklamada, “Bugün haklı olduğumuz bir kez daha çıktı. Buradan farklı bir şekilde uzaklaştırılmamıza rağmen hakkımız olan yere hakkımız olarak tekrar geldik. Bu da sizlerin sayesinde oldu. Biz destek veren vermeyen bütün esnafımıza bol kazançlı günler diliyoruz. Biz kesinlikle hiçbir zaman ötekileştirmedik. Yine aynı şekilde devam edeceğiz. Biz birleştirici bütünleştirici bir yapıya sahibiz. Bugüne kadar bu şekilde kaldık, bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Bundan hiçbir esnafımızın şüphesi olmasın. Ben sadece bana oy verenlerin değil, bütün Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odasına kayıtlı bütün esnafın başkanıyım. Hepsine hizmet için bir yola çıktım. Bu görev tekrar bana 4 yıllığına nasip oldu. 4 yıl içerisinde ayrıştırmadan ötekileştirmeden eşit bir şekilde hizmetimizi yapacağız. Kimsenin tereddüdü olmasın” diye konuştu.

 

“ARKAMDA DİMDİK DURDULAR”

    “Bize kurulan olayın kumpas olduğuna öncelikle benim ekip arkadaşlarım, ailem inandı ve her zaman benim arkamda dimdik durdular” diyen Başkan Alkan, “Bunun sonucunda bugün buraya tekrar görevimize iade edilerek ne kadar bizim haklı olduğumuzu bizim doğru dürüst olduğumuzu görmüş bulunuyoruz. Bu süreçte beni en iyi şekilde temsil eden başta eşime çocuklarıma oğluma kızıma ve gelinime, şu andaki yeni seçilen bizimle beraber göreve gelen birçok arkadaşımıza yönetim kurulumuza sonsuz teşekkürler ediyorum. Bize tekrar bu mutluluğu yaşattıkları için. Bize inandıkları için, bize güvendikleri için” dedi.

 

“ARTIK HİZMET ZAMANI”

    Başkan Alkan konuşmasının devamında şunları söyledi: “2,5 yıl hatasıyla sevabıyla, eğrisiyle, doğrusuyla görev yaptılar. Allah onlardan razı olsun. Biz onların yapmış olduğu iyi görevleri alkışlayacağız, teşekkür edeceğiz yaptıkları bir yanlış varsa da kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü onlar bunu yapmadılar, onlar farklı yaptılar biz onların seviyesine kesinlikle inmeyeceğiz. Allah herkesten razı olsun. Hepinize teşekkür ediyoruz. Yüreklerinize sağlık. Artık bu saatten sonra hizmet zamanı. Çünkü yapılacak çok işimiz var. 2,5 yıl biz nasıl bıraktıysak aynı şekilde kalmış ve sorunlar artarak devam etmiş. Bu saatten sonra durmak yok. Ekip arkadaşlarıma da söylüyorum gece gündüz 24 saat çalışarak esnafımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.”

 

“BAŞKAN BÖCEK’İ ZİYARET EDECEĞİZ”

    Başkan Mehmet Ali Alkan, yapacağı ilk hizmetle ilgili ise şunları aktardı: “Bizim seçim sürecinde vermiş olduğumuz sözlerimiz var ama şimdi buraya geldiğimizde bakıp göreceğiz. Birinci önceliğimiz bir taksimetre olayımız var. Cuma günü taksi durak başkanlarıyla bir istişare yapıp hemen onunla ilgili bir toplantı yapacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde de ilk fırsatta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i ziyaret ederek nakliyecilerle ve sıkıntılı olan duraklarıyla ilgili acilen UKOME’den karar alınması gerekiyor. Çünkü 5-6 tane durağın kararı iptal olmuş karar olmadan kulübe konmuş bu soğuk günlerde o kulübeler kalktığı zaman bizim esnafımız zor durumda kalacak. Aciliyet sırasına göre sıralayıp yapmamız gereken ne varsa onu yapacağız. Çünkü bizim birinci önceliğimiz Ulaşım Daire Başkanlığı’ndaki bekleyen, yapılamayan, becerilemeyen işleri yapmak. Öncelikle taksimetre, ondan sonra nakliyecilerin sorunları ve daha uzun vadede de 64 tane durak tespit etmiştik onlarla ilgili detaylı bir çalışma yapacağız.”

 

“MALİ TABLO İÇLER ACISI”

    “İçler acısı bir mali tablo var önümüzde” diyen Başkan Alkan, “Belgeleriyle birlikte bunları her zaman söyledim. Bunları da paylaşacağız. Nasıl çıkacağız bilmiyorum ama çıkacağız. Biz bunu biliyorduk bile bile talip olduk. Arkadaşlarıma da söyledim araştırmasını yapın gerekirse bütün makam arabasını da satın, bir tane hizmet aracı kalsın. Öncelikle borçlarımızı bitirelim. Bankadaki hesaplardaki blokemizi kaldıralım. Biz arabaya da binmeyelim dedik. Bütün bunları kamuoyuyla ve öncelikle de esnafımızla paylaşacağız” dedi. 

Fadime YİĞİT

Editör: TE Bilisim