Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Olağan Genel Kurul toplantısı 17 Ocak 2022 Pazartesi günü, saat 14.00’de Fabrikalar Mahallesi Hasan Tahsin Caddesi’nde bulunan Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Toplantı Salonu'nda üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kurulda yapılan seçimde tek aday olarak çıkan Mevcut Oda Başkanı Mehmet Bayrak yeniden başkanlığa seçildi.

 

“ESNAFIN SESİNİ DUYURACAĞIZ”

Başkan Mehmet Bayrak yaptığı konuşmada, “Bıkmadan usanmadan ilk günki heyecanla yola devam ediyoruz. Bugüne kadar her zaman içinizden birisi olarak esnafın hakkını savunmaya ve sesini duyurmaya çalıştık ve bundan sonra da devam edeceğim. Geçici çözümler yerine kalıcı çözümler bulmak için çaba sarf edeceğiz. Pandemi döneminde Türkiye’de bir ilki başardık. İlk kez zincir marketlerde gıda ve temizlik malzemesi dışında ürünlerin satılması yasaklandı geçici olarak. Aslında bu surda ufak bir gedikti. Bu konu üzerinde duracağız. İnşallah güzel şeyler olacak. Bu konuda sizlerden destek alacağız. Arkamızda dağ gibi birlik başkanımız olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bugüne kadar bizlerin hep yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DURMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Bayrak, “Bu dönem vizyon projelerimizden birisi olan AFKO TV’yi hayata geçireceğiz. Hazırlıklarımız tamam. Burada yapacağımız il program mesleğine yıllarını vermiş ustalarımızla röportajlar yapacağız. Bu bizim sektörlerimizin devamı için ileriye ışık tutacak. Esnafımızın sorunlarını gündeme getireceğiz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz ve sizlerden destek alacağız. Kırtasiyecilik ve fotoğraf müzesi açmayı planlıyoruz. Yavaş yavaş antika malzemeleri toplamaya başladık ve inşallah hayata geçireceğiz.

Bunların yanında eğitime çok önem vereceğiz. Dükkanlarımızı belli bir kalite standartlarına getirmemiz lazım. Bir belgelendirme yapacağız. O belgelendirmeden sonra da daha güzel şeyler olacak iş yerlerimiz tercih etmeleri için vatandaşların. Bunların yanında fuarlarımız devam edecek. Gezilerimiz artarak devam edecek. Futbol turnuvaları yapılacak. İnşallah bu dönemde durmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak olmak üzere Yönetim kurulu asil üyeler şöyle: Yılmaz Çamkesen, Fahretdin Karakaş, Fatih Büyükünlü, Bahri Akın, Mehmet Tepeli ve Yusuf Kenan Daban.

 

Yönetim kurulu yedek üyeler: Cihangir Künç, Melek Civelek, Nalan Aydüz, Güllü Çetin, Murat Başaran, Günay Erdem ve Barış Ergül’den oluştu.

 

Denetim Kurulu asil üyeler ise şöyle: İbrahim Acar, Osman Yıldız ve Ömer Demir

 

Denetim kurulu yedek üyeler: Aydın Ramazan Kocakulak, Yıldız Duran ve Sülayman Demir’den oluştu.

 

Fadime Yiğit

 

 

Editör: TE Bilisim