İYİ Parti Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, son yapılan zamlardan sonra esnafın ve vatandaşın zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Tayfur, “Biz esnafı geziyoruz, sorunlarını biliyoruz. AKP il ve ilçe başkanları da sahaya inip esnafları ziyaret etsinler. Belki onlar milletvekilleri ve genel merkezlerine durumun vahametini anlatırlar” diye konuştu.

    Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına dek tüm gelirlerin enflasyona bağlı zamlar nedeniyle eridiğini vurgulayan İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle 2021 yılının vatandaşlar için çok büyük sorunlarla geçtiğini, böyle giderse 2022’nin daha da büyük sorunlar yaşatacağına dikkat çekti. Başkan Tayfur, AKP il ve ilçe başkanlarının da sahaya inip esnafları ziyaret edip, milletvekilleri kanalı ile genel merkezlerine sıkıntıları aktarmaları gerektiğini belirtti.

“ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUNLAR”

    Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, sürekli olarak esnafları ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Tayfur, “Muratpaşa ilçemizde bugüne kadar pazarcı esnaflarımız dahil 10 bine yakın esnafımızı ziyaret ettik. Bütün pazarları tek tek dolaştık. Vatandaşın alım gücünün ne durumda olduğunu tespit ederken, aynı zaman da esnaflarımızın sıkıntılarını dinleyip, dertlerine ortak olduk. Hatta esnafın ve vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sorunları kamuoyuyla paylaştık. Şimdi de iktidar partisinin temsilcilerinden bizim yaptığımız ziyaretleri yapıp, sorunları görmelerini istiyoruz. Burada amacımız siyasi polemiğe girmek değil. En azından artık iktidar temsilcileri de ellerini taşın altına koyup, vatandaşımızın yaşadığı darboğazı milletvekilleri aracılığı ile genel merkezlerine taşımalarını istiyoruz” dedi.

“DAHA AZ ZARAR İÇİN DÜKKAN AÇILIYOR”

    Elektriğe mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapılmasının ardından faturaların 3-4 katına çıktığına dikkat çeken Başkan Tayfur, “Esnaflar artık dükkanlarını açarken bile kâr değil, daha az zarar etmek için açıyor. Kuaförler klimalarını açamıyorlar. Vatandaşlarımızın elleri bu soğuk havalarda bile ısınmak için kumandaya gitmiyor. Saray ve çevresindeki bir avuç insan dışında kimsenin yüzü gülmüyor. Yeni yılın ilk gününden itibaren yapılan zamlar, vatandaşı zorda bırakmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

“HAYATIMIZ ÇEKİLMEZ OLDU”

    AKP’nin üretene, emekçiye, çiftçiye, sanayiciye, emekliye, işsize, yoksula acımadığını, aksine emeğiyle yaşama tutunmaya çalışan insanların açlık, sefalet ve yoksulluk batağına sürüklediğini belirten Tayfur, “2022 yılına yüzde 36.20 oranında yapılan vergi, ceza ve harç zamlarıyla girmiştik. Daha gözümüzü açmadan benzin, mazot ve LPG'ye fahiş zam yapanlar, hiç vicdanları sızlamadan aniden elektrik tarifelerinde yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yaptılar. Kara kış yaşayan yurttaşın doğalgaz faturasına yüzde 25 zam yapmaktan hiç utanmadılar. Hayatımız tek adam yönetimindeki AKP iktidarı eliyle iyice çekilmez bir hal aldı. İktidarı birazcık da olsa vicdana çağırıyoruz. Bunu da iktidarın Antalya’daki temsilcileri vatandaşları dinleyerek tespit edebilirler” diye konuştu.

Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

 

Editör: TE Bilisim